Sociální sítě
Nahoru

MOHÉROVÉ VARIACE ZUZANY KUBÍČKOVÉ

AW 2016 Zuzana Kubickova_photo_Bara Prasilova_HR4

V případě nové kolekce Zuzany Kubíčkové na podzim a zimu 2016–17 se stal hlavním stavebním „kamenem“ tradiční skotský mohér. Materiál, který na pohled i na omak vzbuzuje pozitivní náladu a jehož vlastnosti jsou v zimě natolik příznivé, pojala návrhářka opravdu inspirativně. Hebký skvost tvoří hřejivý, ale vzdušný základ, který návrhářka dekorativně variuje do grafických motivů s dalšími přírodními materiály. Hřejivý je nejen materiál, ale také střihy, vrstvení jednotlivých kousků a veselá selekce barev, která na podzimní podkladové paletě z mohéru výrazně ožívá.

AW 2016 Zuzana Kubickova_photo_Bara Prasilova_HR7

Bezstarostnost, kombinace svěžích a pastelových barev s těmi podzimními i pohodlí doprovází celou kolekci v podobě krátkých svetříků, svetrových šatů, vlněných kalhot a kabátů s hedvábnými podšívkami až po zimní sukně nebo volánkové topy. Teplé materiály autorce nezabránily v zachování ženskosti prostřednictvím střihů nebo díky decentně zvoleným provokativním detailům.

AW 2016 Zuzana Kubickova_photo_Bara Prasilova_HR9

Velkorysé zdobení a volánky lemované kontrastními tóny nebo cik cak aplikace asociují eleganci a estetiku přelomu 60. a 70. let. Barevný základ tvoří tmavě modrá nebo kouřová s lesní zelenou, které doplňuje šeříková, fuchsiová, pudrová, petrolejová nebo ostře oranžová například v podobě nášivek ve tvaru pusinek z výšivkové krajky. Ta se v kolekci objevuje také v šedé, kterou rozjasňují třpytivé broušené kamínky, působící efektem zimní jinovatky i na několika dalších modelech.

AW 2016 Zuzana Kubickova_photo_Bara Prasilova_HR5

„Po barevně neutrálnější letní kolekci jsem zatoužila po výrazných odstínech. Vždycky jsem si přála pracovat s mohérem, inspirovala mě k tomu má vlastní touha po požitku z jeho nošení. Je to nejteplejší vlna, kterou znám. Je nadýchaný, lehký a moc příjemný na dotek. Jednotlivé siluety jsem sestavila tak, aby se zákaznice mohla sama rozhodnout, jestli si přeje něco odvážného nebo jednoduchého. Proto se v ní dají najít jak huňaté svetříky na horskou chatu, tak i třpitivé večerní šaty,“ popisuje návrhářka Zuzana Kubíčková. Většina modelů má pak hedvábnou podšívku, vždy v barevně kontrastující kombinaci. Hedvábné materiály se v kolekci objevují také na zdobených límečcích a halenkách. Nechybí v ní ani hedvábná organza, hedvábný mušelín či vlna.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.