Také jste si během letních cest po Francii oblíbili známý sladký dezert La tarte des Demoiselles Tatin? Slavný „obrácený koláč“ se zkaramelizovanými jablky si za více než sto let své existence získal mnoho příznivců po celém světě. Nečekaně lahodný dezert přitom vznikl z čiré roztržitosti – zasloužily se o něj hoteliérky Caroline a Stéphanie Tatin, které se jednoho dne zapovídaly s hostem a zapomněly jablkovou náplň na plotně příliš dlouho. Místo pohromy se zrodila lahodná zkaramelizovaná jablka, která stačilo doplnit vhodným těstem, a výjimečná kombinace chutí byla na světě. Jednoduchou přípravu sladkého dezertu si nyní můžete usnadnit i díky speciální keramické formě tatin Emile Henry.
Nádobí proslulé francouzské značky Emile Henry je vyráběno ručně z čistě přírodního materiálu, který neobsahuje olovo, kadmium či jiné těžké kovy. Stoprocentní zdravotní nezávadnost je tak zaručena. Díky unikátní technologii Ceradon® je glazura mimořádně odolná proti otlučení, poškrábání, vyblednutí a také proti teplotním šokům – formu tak můžete bez obav použít nejen na pečení lahodného koláče tarte tatin, ale také na uložení v chladničce, servírování a na závěr ji umýt v myčce. K dostání v prodejnách Potten&Pannen-Staněk a v eshopu www.vasekuchyne.cz