Sociální sítě
Nahoru

grand opening dancing house hotelu

Foto: Libor Svacek

Patříte-li k fanatickým obdivovatelům netradiční moderní architektury, Tančící dům jistě patří do top pětky vámi obdivovaných staveb. A věřte nebo ne, nově můžete ve dvou patrech téhle dechberoucí budovy navštívit čtyřhvězdičkový hotel, který nabízí celkem dvacet jedna luxusních pokojů. Ve dvou nárožních věžích inspirovaných slavným meziválečným tanečním párem Freda Astaira a Ginger Rogersové, jsou vystavěny luxusní apartmány s nádherným výhledem na Pražský hrad a řeku Vltavu. Slavnostní otevření Dancing House Hotelu proběhlo 20. září 2016.

Foto: Libor Svacek

Nejdříve fungoval hotel v testovacím provozu, abychom vyladili všechny detaily, a nyní oficiálně zahajujeme provoz naplno. Největším zážitkem pro hosty jsou 4 apartmány ve věžích pojmenované Ginger Royal Suite a Fred Royal Suite, které jsou až 55 m2 velké a nabízí přímý výhled na Pražský hrad. Všechny pokoje jsou dvojlůžkové s možností přistýlky, některé z nich se dají dokonce i propojit. Recenze a ohlasy hostů jsou zatím velmi kladné, největší chválu hosté pějí na naše postele značky Dreambeds,“ říká manažerka hotelu Ivana Peterková.

Foto: Libor Svacek

Tančící dům na Rašínově nábřeží letos v červnu oslavil dvacet let od svého otevření. Záměr tvůrců unikátní porevoluční stavby, americko-kanadského architekta Franka O. Gehryho a chorvatského architekta Vlada Miluniće, vytvořit dům plný života, se začal konečně naplňovat. Tančící dům postupně ožívá, ať už se jedná o projekt umělecké galerie, či postupně se rozšiřující možnost zpřístupnění celé budovy široké veřejnosti. Idea umožnit obdivovatelům této mimořádné stavby prostory domu nejenom navštívit, ale též se v nich ubytovat a vychutnat si tak neopakovatelný zážitek, umocněný mimořádným místem a výhledem, je myšlenkou, kterou partneři tohoto projektu zhmotnili do velkoryse pojatého řešení dvou hotelových pater. Projekt Dancing House Hotel se tak stal dalším mezníkem v postupném navracení života a barev, které do Tančícího domu neodmyslitelně patří.

Foto: Libor Svacek

„Hotel nabízí veškerý servis klasického hotelu včetně 24 hodinové recepce. Snídaně s výhledem si hosté užijí v restauraci Ginger & Fred, která sídlí v sedmém patře. Spolupracujeme také s GLASS Barem a galerií. Tančící dům tak funguje jednotně, ačkoliv služby provozuje několik subjektů,“ doplňuje Ivana Peterková. Od roku 2013, kdy koupil dům Václav Skala, dochází k přeměně ryze kancelářské budovy na společenské i kulturní centrum, tak jak o tom kdysi snili Václav Havel a Vlado Milunić. Ve třech spodních patrech sídlí Galerie Tančící dům, která prezentuje výstavy významných českých autorů a tematické expozice. Druhé a třetí patro nyní nově náleží Dancing House Hotelu. V sedmém patře se nachází Restaurace Ginger & Fred. Glass Bar s vyhlídkou je veřejnosti přístupný v osmém patře budovy.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.