Sociální sítě
Nahoru

Grand Jour de Champagne opět v Praze

Jubilejní X. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Chapagne se koná od 2. – 4. listopadu v Praze, 9. listopadu v Brně.

Kromě velkolepé přehlídky champagne domů Champagne Exhibition se uskuteční také banket á la Nicolas Decherchi z „dvoumichelinské“ restaurace Paloma nebo degustace top champagne v luxusním prezidentském apartmá hotelu InterContinental. Vybrané akce se uskuteční také v sídle francouzského velvyslanectví – Buquoyském paláci – nebo ve Francouzské restauraci Obecního domu. Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno).

Každoročně očekávaná přehlídka Champagne Exhibition proběhne v pátek 4. listopadu v Buquoyském paláci. Ani letos nebudou chybět zvučná jména i méně známé, o to však zajímavější champagne domy, jako jsou R & Legras, Taittinger, Louis Roederer, Alfred Gratien, Mailly Grand Cru, DeVenoge, Delamotte, Diebolt Vallois, nováček Lecler Briant a mnoho dalších.

Hvězdný šéfkuchař Nicolas Decherchi připraví velkolepé champagne menu.

013-1-970x647

Festival každý rok přiváží do České republiky světové gastronomické hvězdy oceněné prestižními michelinskými hvězdami. Nejinak tomu bude letos, kdy pozvání organizátorů přijal Nicilas Decherchi, šéfkuchař restaurace Paloma v Mougins nedaleko Cannes. Restaurace obdržela své první michelinské ocenění pouhého půl roku po otevření, druhou hvězdu pak získala po zhruba dvou a půl letech provozu, což je bezesporu naprostý unikát.

014-1-970x647

Restaurace dostala jméno Paloma podle nejmladší dcery malíře Pabla Picassa, který v Mougins nějaký čas žil.

Více informací o letošní Grand Jour de Champagne najdete na: www.champagne-grandjour.cz, www.facebook.com/Grand-Jour-de-Champagne-548505275216148/

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.