Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace

O maximální požitek z vybrané kuchyně Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace v Karlových Varech se stará nový šéfkuchař Jakub Mitro Má za sebou bohaté zkušenosti ze špičkových restaurací u nás i v zahraničí.

Jakub Mitro2Jakub Mitro se už během studia naučil, že nejlépe chutná hostům jídlo připravené z čerstvých nejlépe lokálních surovin. Z těch také nejraději vaří. Ve svých 32 letech již může opřít o zkušenosti z restaurací, jako jsou Villa Dvorana, Opera ve Spa resortu Sanssouci, Nostalgie v Zámečku Doubí a z dalších karlovarských hotelích. Jak ale sám uvádí, ze všech jej nejvíc pozitivně ovlivnil kuchařský pobyt ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v hotelu InterContinental Prague a setkání se španělskou kuchyní během pracovní zkušenosti v hotelu Sa Marina na Mallorce.

Losos2Od 12 let, kdy se mu podařil první majstrštyk v domácí kuchyni (palačinky pro jeho otce), se může pochlubit bezpočtem ocenění, mezi nimiž nechybí Zlato z Moravského kuchaře a karlovarského Lázeňského pohárku, nebo mnoho stříbrných a bronzových umístění v dalších soutěžích.

restaurace_zrcadloCílem Jakuba Mitra je maximální spokojenost strávníků. Podle svého velkého vzoru Gordona Ramsaye pečlivě dohlíží na kvalitu všech činností v kuchyni a dbá o maximální čerstvost surovin. Rád také pohovoří s hosty a zajímá jej rovněž zpětná vazba od číšníků.

Quisisana 4 001Jasný prim u nového šéfkuchaře hotelu Quisisana Palace hrají české pokrmy, z mezinárodních kuchyní pak ta španělská. Nejraději připravuje pečenou kachnu, na které si rovněž nejvíc pochutná. Užívá si ale i přípravu delikates z jídelního lístku Café-Restaurantu: konfitované kachny a také selečích líček s karotkovým pyré a houbovou taštičkou. Jak sám rád s chutí dodává: „Jsou úplně famózní.“

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.