Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace

O maximální požitek z vybrané kuchyně Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace v Karlových Varech se stará nový šéfkuchař Jakub Mitro Má za sebou bohaté zkušenosti ze špičkových restaurací u nás i v zahraničí.

Jakub Mitro2Jakub Mitro se už během studia naučil, že nejlépe chutná hostům jídlo připravené z čerstvých nejlépe lokálních surovin. Z těch také nejraději vaří. Ve svých 32 letech již může opřít o zkušenosti z restaurací, jako jsou Villa Dvorana, Opera ve Spa resortu Sanssouci, Nostalgie v Zámečku Doubí a z dalších karlovarských hotelích. Jak ale sám uvádí, ze všech jej nejvíc pozitivně ovlivnil kuchařský pobyt ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v hotelu InterContinental Prague a setkání se španělskou kuchyní během pracovní zkušenosti v hotelu Sa Marina na Mallorce.

Losos2Od 12 let, kdy se mu podařil první majstrštyk v domácí kuchyni (palačinky pro jeho otce), se může pochlubit bezpočtem ocenění, mezi nimiž nechybí Zlato z Moravského kuchaře a karlovarského Lázeňského pohárku, nebo mnoho stříbrných a bronzových umístění v dalších soutěžích.

restaurace_zrcadloCílem Jakuba Mitra je maximální spokojenost strávníků. Podle svého velkého vzoru Gordona Ramsaye pečlivě dohlíží na kvalitu všech činností v kuchyni a dbá o maximální čerstvost surovin. Rád také pohovoří s hosty a zajímá jej rovněž zpětná vazba od číšníků.

Quisisana 4 001Jasný prim u nového šéfkuchaře hotelu Quisisana Palace hrají české pokrmy, z mezinárodních kuchyní pak ta španělská. Nejraději připravuje pečenou kachnu, na které si rovněž nejvíc pochutná. Užívá si ale i přípravu delikates z jídelního lístku Café-Restaurantu: konfitované kachny a také selečích líček s karotkovým pyré a houbovou taštičkou. Jak sám rád s chutí dodává: „Jsou úplně famózní.“

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.