Sociální sítě
Nahoru

Nové menu a netradiční zabijačka v Grand Cru: Objevujte chutě s Janem Punčochářem

Pražská restaurace Grand Cru vstupuje do podzimní sezóny s novým večerním menu a pro své hosty chystá i netradiční zabijačkové hodování. Oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář představí ojedinělá spojení chutí, se kterými se zákazník dříve možná nesetkal. 4 Restaurace GC„Pestrost gastronomie se zkrátka nikdy nevyčerpá. I po mnoha letech v branži mě stále baví objevovat nové chutě a pouštět se do zajímavých a kontroverzních kombinací. Jsem znám tím, že rád své zákazníky překvapuji a nechávám je poznávat chutě, na které by si doma jistě netroufli,“ vysvětluje šéfkuchař Grand Cru Jan Punčochář. 2 Jan Puncochar, OrisŠéfkuchař spolu se svým týmem chystá 8. a 9. listopadu neobvyklou zabijačku s černými lanýži. „Zabijačka je tradiční hostina podzimních dní. U nás v restauraci jsme ji ale pojali maličko jinak. Spojení luxusních černých lanýžů s klasickou zabíjačkou bude směs fenomenálních chutí. Naši hosté budou moct ochutnat třeba kedlubny plněné telecím prejtem, sušenými hříbky a černými lanýži nebo světlou polévku z vepřových žaludků s lanýži a zakysanou smetanou,“ upřesňuje Punčochář. Dále budou na menu jitrnice, kroupová jelita nebo presovaná vepřová hlava a líčka, vše v moderní úpravě s černými lanýži. 1 2016 PHOTOONE - 005Objevování netradičních chutí nabídne i podzimní večerní menu. Momentálně mezi hlavními chody figuruje srnčí kolínko s dýní, černými ořechy v sirupu a kandovanými brusinkami nebo jehněčí hřbet s cibulí, datlemi a omáčkou ze zeleného pepře. „Doufáme, že naše kuchyně vždy příjemně překvapí. Mě osobně baví například specifická chuť carpaccia z jelena s květákem a zimními lanýži, který podáváme jako předkrm. V případě dezertu bych zase doporučil povidlový dort s rumem, čokoládou a datlemi,“ dodává vítěz letošní ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář. V nabídce nových jídel nechybí ani Punčochářův populární signature dish Holub z Anjou. 3 Srnci kolinko, dyne, cervne orechy v sirupu a kandovane brusinkyGrand Cru Restaurant si už přes dva roky zakládá na zážitkové gastronomii a párování jídla z čerstvých sezónních surovin s vínem. Při výběru vhodného vína, které padne novým pokrmům na míru, hostům poradí head sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš se svým týmem. „V minulosti jsem po boku Jana Punčocháře působil přes šest let. Těší mne, že můžeme navázat na předešlou spolupráci a snažit se dohromady co nejlépe propojit chutě vína a jídla. Skvělý gastronomický zážitek totiž vychází z celkového dojmu,” míní Jakub Čebiš. V současnosti Grand Cru Restaurant využívá inovativní technologii Coravin 1000, která umožňuje ochutnávat exkluzivní vína po skleničce, aniž by bylo nutné vytáhnout z lahve korek. 44 Restaurace GC II

Více z rubriky Gastro

  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • Absolut Movement oslavuje diverzitu a soudržnost

    Absolut je právem řazen mezi nejkvalitnější výrobce vodky na světě. Prémiový alkohol, u jehož vzniku stál v roce 1879 „vodkový král“...

    Marek Zelený15.12.2020
  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.