Sociální sítě
Nahoru
reklama

Nové menu a netradiční zabijačka v Grand Cru: Objevujte chutě s Janem Punčochářem

Pražská restaurace Grand Cru vstupuje do podzimní sezóny s novým večerním menu a pro své hosty chystá i netradiční zabijačkové hodování. Oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář představí ojedinělá spojení chutí, se kterými se zákazník dříve možná nesetkal. 4 Restaurace GC„Pestrost gastronomie se zkrátka nikdy nevyčerpá. I po mnoha letech v branži mě stále baví objevovat nové chutě a pouštět se do zajímavých a kontroverzních kombinací. Jsem znám tím, že rád své zákazníky překvapuji a nechávám je poznávat chutě, na které by si doma jistě netroufli,“ vysvětluje šéfkuchař Grand Cru Jan Punčochář. 2 Jan Puncochar, OrisŠéfkuchař spolu se svým týmem chystá 8. a 9. listopadu neobvyklou zabijačku s černými lanýži. „Zabijačka je tradiční hostina podzimních dní. U nás v restauraci jsme ji ale pojali maličko jinak. Spojení luxusních černých lanýžů s klasickou zabíjačkou bude směs fenomenálních chutí. Naši hosté budou moct ochutnat třeba kedlubny plněné telecím prejtem, sušenými hříbky a černými lanýži nebo světlou polévku z vepřových žaludků s lanýži a zakysanou smetanou,“ upřesňuje Punčochář. Dále budou na menu jitrnice, kroupová jelita nebo presovaná vepřová hlava a líčka, vše v moderní úpravě s černými lanýži. 1 2016 PHOTOONE - 005Objevování netradičních chutí nabídne i podzimní večerní menu. Momentálně mezi hlavními chody figuruje srnčí kolínko s dýní, černými ořechy v sirupu a kandovanými brusinkami nebo jehněčí hřbet s cibulí, datlemi a omáčkou ze zeleného pepře. „Doufáme, že naše kuchyně vždy příjemně překvapí. Mě osobně baví například specifická chuť carpaccia z jelena s květákem a zimními lanýži, který podáváme jako předkrm. V případě dezertu bych zase doporučil povidlový dort s rumem, čokoládou a datlemi,“ dodává vítěz letošní ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář. V nabídce nových jídel nechybí ani Punčochářův populární signature dish Holub z Anjou. 3 Srnci kolinko, dyne, cervne orechy v sirupu a kandovane brusinkyGrand Cru Restaurant si už přes dva roky zakládá na zážitkové gastronomii a párování jídla z čerstvých sezónních surovin s vínem. Při výběru vhodného vína, které padne novým pokrmům na míru, hostům poradí head sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš se svým týmem. „V minulosti jsem po boku Jana Punčocháře působil přes šest let. Těší mne, že můžeme navázat na předešlou spolupráci a snažit se dohromady co nejlépe propojit chutě vína a jídla. Skvělý gastronomický zážitek totiž vychází z celkového dojmu,” míní Jakub Čebiš. V současnosti Grand Cru Restaurant využívá inovativní technologii Coravin 1000, která umožňuje ochutnávat exkluzivní vína po skleničce, aniž by bylo nutné vytáhnout z lahve korek. 44 Restaurace GC II

Více z rubriky Gastro

  • Bezstarostné letní dny v restauraci ZEM

    Restaurace ZEM sídlí na pražském Senovážném náměstí, v objektu luxusního lifestylového hotelu Andaz Prague. Během prvních několika týdnů svého provozu se...

    Jan Pešek29.6.2022
  • Jahody a bubliny: Odměna pro rodiče a děti za vysvědčení v La Bottega Oaks Deli Bistro

    Konec školního roku a letní prázdniny se blíží, nedávno otevřené La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích u Prahy proto připravilo...

    Marek Zelený28.6.2022
  • Sezónní Benjamin

    Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená...

    Jan Pešek28.6.2022
  • La Bottega Oaks Deli Bistro otevřelo

    V Oaks Prague, prémiovém residenčním developmentu v Nebřenicích u Prahy, se otevřela první ze dvou restaurací známé italské sítě La Collezione...

    Jan Pešek27.6.2022
  • PRU58 full time

    PRU58 v Holešovicích rozšiřuje svou působnost. V těchto dnech se hosté mohou těšit nově na sedmidenní provoz rozšířený od rána do...

    Jan Pešek27.6.2022
  • Zdravě luxusní

    Hlad v létě existuje. Objev tohoto roku je tady! Zdravé, kvalitní, řemeslně české a luxusní chlebíčky v Bonviván. Do detailu připravené...

    Marek Zelený27.6.2022
  • Osvěžující Chandon Garden Spritz

    Léto je jako stvořené pro svěží chutě a vůně. Na to sází také stylový aperitiv Chandon Garden Spritz, který kombinuje šumivé...

    Marek Zelený24.6.2022
  • Tapas a sangria

    Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Maxi drinky na Terase U Prince

    Terasa U Prince je pomalu národní památkou. Téměř každý Čech ji zná nebo o ni slyšel. To samé platí pro zahraniční...

    Marek Zelený21.6.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.