Sociální sítě
Nahoru

nepijte, objevujete…

Spyros Metaxa se v roce 1888 rozhodl vytvořit alkohol nevídané jemnosti a svět tak poznal jedinečný jantarový nápoj – Metaxu. Ta dvanáctihvězdičková je už ikonickým nápojem, který ale nyní mění svou tvář. Jemnost Metaxy 12* je výsledkem výjimečného umění Costase Raptise, Metaxa mastera, který v ní spojil jemné tóny vypalovaného dubového dřeva, koření, sušeného ovoce a květin.

Metaxa_121151

„Nikdy nepospíchám, vím, že dokonalost vyžaduje trpělivost. METAXU 12* vytvářím spojením dvanácti chutí. Nejdříve vyberu z nejušlechtilejších a nejaromatičtějších muškátových vín z Egejských ostrovů několik odrůd, které smíchám a nechám dozrát. Když cítím, že nastala pravá chvíle, zkombinuji je s vinnými destiláty, jež zrály v různě vypálených sudech z limousinského dubu. Poté přidám tajnou směs růžových okvětních lístků a výtažků ze středomořských bylin. Nakonec k nim přimíchám déle zrající muškátové víno z ostrova Samos a vinné destiláty vyrobené a určené speciálně pro Metaxu,“ říká Raptis.

Metaxa_Crop_bottle_03

Zosobněním Metaxy se stává jeden z největších dobrodruhů dnešní doby, Mike Horn. Z jeho úspěchů sálá odvaha a opravdovost, což z něj dělá skvělého ambasadora, protože na mnoha úrovních ztělesňuje charakter a hodnoty značky. „Odvaha neznamená nemít strach, ale překonat ho a vzít si z něj to, co nám pomůže na další cestě,“ říká Horn. Nový design odkazuje na vlastnosti, které z Metaxy vytvořily ikonu. Hrdý bojovník ze Salamíny ve zlaté barvě symbolizuje odvahu a kořeny značky. Zakladatel, Spyros Metaxa, je pak podepsán na stranách láhve. Elegantní nádoba zapečetěná modrým víkem odkazuje na typickou řeckou modř.

Metaxa_bottle_glass_side

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.