Sociální sítě
Nahoru

Nový závodní Mustang GT4

Divize Ford Performance představila na tuningovém veletrhu SEMA 2016 v Las Vegas nové závodní provedení Mustangu. Ford Mustang GT4 je klientský závodní vůz koncipovaný tak, aby mohl startovat v nejrůznějších sériích závodů GT po celém světě.

Race-prepped Mustang GT4 to provide customers around the world access to turn-key Mustang eligible for competition in several motorsports series

Mustang GT4 je výsledkem spolupráce mezi Ford Performance a Multimatic Motorsports. Vychází z úspěšného závodního vozu Ford Shelby GT350R-C, který minulý měsíc vyhrál šampionát IMSA Continental Tire SportsCar Challenge. Právě v tomto seriálu může novinka startovat. Splňuje ale také podmínky Pirelli World Challenge GTS/GT4 a Evropské série GT4 (dříve Evropský pohár GT4).

Spolu s rozšiřováním působnosti modelu Mustang na trhy celého světa se rozšiřují i naše relevantní aktivity v motoristickém sportu,“ řekl Dave Pericak, globální ředitel Ford Performance. „Mustang GT4 je postavený tak, aby mohl závodit a vyhrávat na tratích po celém světě. Očekáváme, že u závodníků získá stejnou popularitu jako jeho produkční příbuzný u zákazníků.“

Mustang GT4 je poháněn atmosféricky plněným vidlicovým osmiválcem 5,2 l nové generace, naladěným dle homologačních pravidel třídy GT4. Na konstrukci, testování i výrobě tohoto závodního agregátu spolupracuje Ford Performance se společností Roush Yates Engines.

 

Více z rubriky Služby

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.