Sociální sítě
Nahoru

NOVÝ CITROËN C-ELYSEE: POHODLNÝ & MAJESTÁTNÍ

Citroën dnes odhaluje model Nový Citroën C-Elysée. Tento vůz určený na mezinárodní trhy je úspěšný ze dvou pohledů. Jde o obchodní úspěch, neboť se ho od uvedení na trh na konci roku 2012 prodalo na velkých trzích, jako je Čína, Turecko nebo Alžírsko, téměř 400 000 kusů, a současně o sportovní úspěch, neboť vůz získal 3 tituly mistra světa v Poháru konstruktérů FIA WTCC. Jeho design se nyní změnil, přední maska je reprezentativnější, zadní světla byla vybavena 3D diodami, vůz dostal nová litá 16palcová kola a dva nové odstíny karoserie. Vůz, který je uznáván pro svůj komfort a prostornost, je nyní vybaven technologiemi usnadňujícími řízení zahrnujícími systém Citroën Connect Radio a Citroën Connect Nav s dotykovým 7palcovým displejem. Prodej vozu bude zahájen v prvním čtvrtletí roku 2017. Copyright William Crozes @ Fighting FishCitroën C-Elysée, který byl od počátku určen především pro mezinárodní trhy, využívá veškeré know-how značky Citroën. Svým stylem a výbavou se obrací na zákazníky, kteří hledají reprezentativní a cenově dostupné auto nižší střední třídy. Vůz, který byl na konci roku 2012 uveden na trhy ve Středomoří a na konci roku 2013 v Číně, se ukázal jako bestseller značky na tak významných trzích, jako je Čína, Turecko nebo Alžírsko: od uvedení na trh se ho ve světě prodalo již více než 400 000 kusů. V roce 2015 bylo nově registrováno 117 000 vozů, z toho téměř 90 000 v Číně.

Obchodní úspěch potvrdil i úspěch vozu C-Elysée v mistrovství světa FIA WTCC, kde Citroën získal během 3 let tři tituly v Poháru konstruktérů a tři tituly v Poháru pilotů. Model C-Elysée WTCC, který přispěl k proslulosti jak modelu, tak značky Citroën, dnes přenechává místo novému sportovnímu dobrodružství, které ztělesňuje příchod Nového Citroënu C3 do šampionát FIA WRC. Copyright William Crozes @ Fighting FishOkouzlující vyvážený C-Elysée byl zkoncipován tak, aby se zvýraznil jeho typický tříprostorový tvar. Získal zcela novou přepracovanou přední masku. Díky novému nárazníku bylo u vozu možné uplatnit nové stylistické principy, které značka používá u hatchbacků určených pro mezinárodní trhy, a podpořit tak jeho společenské postavení, robustnost a šířku.

Nová maska chladiče a chromované lišty se táhnou až ke světlometům. Světlometům, které byly zcela přepracovány. Jsou větší a do každého je zabudovaný chromovaný kužel, takže působí moderně. Díky této kontinuitě mezi maskou chladiče a světlomety působí vůz širší. Dojem ve spodní části nárazníku posiluje horizontálně pojatý přístup vzduchu a nové lišty mlhovek. Díky těmto dílům sedí auto lépe na silnici a je lépe chráněno. Nad mlhovky byla umístěna nová světla s LED diodami, která čelní straně vozu dodávají ještě větší eleganci. Base de donnée : Astuce ProductionsV zadní části vozu C-Elysée naleznete světla s 3D efektem, které vytvářejí zadní světelný podpis vozů Citroën. I ony posilují vnímání šířky vozu a posilují jeho eleganci. Na boční straně jsou u 16palcových kol dvě novinky: ozdobný „3D“ dvoubarevný disk a litý ráfek s diamantovým výbrusem „San Diego“. Kola tak posilují dynamiku vozu a kontrast siluety a ladí s novou přední maskou. Vůz získal dva nové modernější odstíny karoserie: Lazuli Blue a Gris Acier.

Palubní deska je bohatě provedená, před spolucestujícím vpředu je ozdobná lišta, jejíž vzhled se liší podle stupně výbavy. Všechny materiály byly zvoleny tak, aby vozu dodávaly eleganci, robustnost a velmi snadnou údržbu. Palubní deska prošla úpravou, aby do ní mohl být zabudován dotykový 7″ displej, který vozu C-Elysée dodává moderní charakter. Vývojem prošel i sdružený přístroj, jehož ciferníky nabízejí novou výraznější a jasnější grafiku. U vyšších verzí výbavy se mezi oběma ciferníky nachází nový displej s bílým zobrazením, na němž se soustředí informace o řízení. Copyright William Crozes @ Fighting FishNový Citroën C-Elysée, který je uznávaný pro svůj komfort a prostornost, využívá veškeré odborné znalosti značky v oblasti podvozku, kvality a technologie. Zákazníkům, kteří hledají atraktivní a přitom cenově dostupný vůz, nabízí dokonalou rovnováhu mezi těmito požadavky. Jeho jízdní stabilita je obdivuhodná, vůz je díky tomu pohodlný bez ohledu na typ silnice. I když je zvenku kompaktní, nabízí prostor na zadních sedadlech na úrovni větších vozů, k tomu zavazadlový prostor o objemu 506 l. Citroën C-Elysée je moderní prostorný, elegantní a robustní. Je věrný filozofii značky Citroën, která tkví v nabídce intuitivních technologií zvyšujících pohodu. V tomto případě jde o zpětnou parkovací kameru a nejnovější generace rádia a navigace propojených s dotykovým displejem 7″.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.