Společnost Premier Wines & Spirits rozšiřuje své portfolio o jeden z nejuznávanějších vermutů na trhu. Od listopadu 2016 se stala výhradním distributorem Mancino Vermouth pro Českou republiku a Slovensko. „Těší nás, že můžeme spolupracovat s tak uznávanou italskou značkou, jako je Mancino Vermouth. Jde o vermuty té nejvyšší kvality, na jejichž receptuře se podílel celosvětově oceňovaný a respektovaný barman Giancarlo Mancino,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits. Společnost bude v Česku nabízet celkem čtyři různé produkty Mancino Vermouth a od února 2017 připojí i zbývající vermut Giancarlo.
Mancino Vermouth založil Giancarlo Mancino v roce 2011. Během své pestré kariéry působil mimo jiné ve staré italské rodinné destilérce, jejíž historie sahá až do roku 1957. Slavný barman chtěl vždy vytvořit vlastní značku vermutů, která si bude zakládat na špičkových ingrediencích. „Giancarlo Mancino je známý pro svou oblibu tradičních postupů a elegance počátků 20. století. Pro své vermuty se proto rozhodl využít tradičních metod a doplnit je o vlastní moderní receptury i poznatky z barmanské praxe. Určitě je třeba vyzdvihnout i jeho osobitý přístup k produktu, k nám jako distributorovi a v neposlední řadě i k samotným barmanům,“ dodává Alexander Suja. Mancino Vermouth zaujme svou prezentací například kvůli tvaru lahve či dřevěnému uzávěru.
Vermut se vyrábí z fortifikovaného italského vína, které se doplňuje výluhem pelyňku a dalších bylinek. S tímto receptem údajně přišli už staří Římané, i přesto nese produkt německé jméno. Mancino Vermouth nabízí rovnou několik typů vermutů, které se liší v závislosti na počtu infuzovaných bylinek a odrůdě vína. V portfoliu moderní italské značky nechybí vermuty jako exkluzivní Chinato a Giancarlo či tradiční Bianco Ambrato, Secco, a Rosso Amaranto, v jehož receptuře figuruje rovnou 38 bylin. Vermut se dá pít zcela čistě, na ledu nebo jako součást koktejlů v čele s elegantním Vesper Martini.