Sociální sítě
Nahoru

Mějte svůj vůz v perfektním stavu. Jak na to?

Jste hrdí na svůj automobil? Pokud ano, rozhodně je třeba udržovat ho v dokonalém technickém stavu. A to proto, aby vám nejenom perfektně sloužil, ale i z toho důvodu, aby také skutečně dokonale vypadal. Pokud se podíváme na první náš tip, je určitě třeba říci, že ne vždy je nutné kupovat jenom nové díly. Jsou i jiné možnosti. A to třeba použité, u kterých zase není jistota jakékoliv funkčnosti, nebo záruky. Proto doporučujeme třetí cestu. A to realizovat repas servořízení. Repasované díly jsou unikátní v tom, že sice jsou použité, ale zároveň je nejenom odzkoušena jejich funkčnost, ale je u nich také jistota toho, že na ně můžete získat záruku. Svůj vůz tak v případě potřeby opravíte nejenom kvalitně, ale budete mít i jistotu toho, že poměrně levně.

Myslete na pravidelné kontroly

Ano, i tudy samozřejmě vede cesta k perfektnímu vozu, na který se můžete spolehnout. Proč jsou pravidelné kontroly důležité? Je to z toho důvodu, že pomohou odhalit jakýkoliv problém ještě před tím, než se závada naplno projeví. Díky tomu můžete očekávat nejenom levnější opravu, ale i to, že nedojde k poškození dalších částí vozu. Je toho mnoho, kde se může projevit takzvaná vada materiálu a kde je dobré investovat raději do prevence. Příkladem jsou kuželovitá upínací pouzdra, která jsou v automobilovém průmyslu, ale nejenom v něm samotném poměrně hojně využívána. Různých možností je zde více než dost a s konkrétním provedením vám už poradí automechanik.

Nezapomínejte také na svou bezpečnost

Ano, i ta souvisí s tím, že by mělo být samozřejmostí mít váš automobil v dokonalém technickém stavu. Zde se však zaměříme hlavně na bezpečnost při samotné jízdě, na kterou mají velký vliv použité pneumatiky. Právě ty mohou při správném výběru:

  • Zkrátit brzdnou dráhu
  • Vůz lépe držet na silnici
  • Zajistit perfektní záběr

Je jasné, že prvním krokem výběru by mělo být zohlednění toho, zda je budeme používat v létě, nebo v zimě. Dále rozhoduje i značka. My doporučujeme koupit pneumatiky Dunlop. Naopak radíme vyhnout se těm neznámým čínským. Při výběru však mohou pomoci třeba i různé testy, které ukážou, jaký typ je na trhu nejlepší.

Co dělat než vyjedete?

Výše uvedené tipy se týkají hlavně dlouhodobých situací. Nezapomeňte ale ani na to, že vůz je třeba kontrolovat před každou jízdou. Pokud chcete znát alespoň základ, je dobré začít pneumatikami a zjistit, zda jsou správně nahuštěny. Dále je dobré zkontrolovat stav provozních kapalin. Pokud je některé málo, dolijte ji. Poté už jenom zkontrolujte funkčnost světel a blinkrů. Pokud je i zde vše v pořádku, můžete si být jisti, že se svým vozem můžete bez obav vyjet nejenom na tuzemské, ale samozřejmě také na evropské silnice. A to s jistotou, že do svého cíle dojedete skutečně bezpečně.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.