Sociální sítě
Nahoru

Diamanty roku 2016

Které tři aukce zamotaly dražitelům pořádně hlavy?

1.

NEJVĚTŠÍ MODRÝ DIAMANT SVĚTA

V květnu proběhla nejočekávanější aukce roku 2016… V ženevské aukční síni Christie’s se totiž dražil velmi vzácný modrý diamant Oppenheimer, který je doposud největším drahým kamenem v barvě Vivid Blue. Jeho cena se vyšplhala na rekordních 57,5 milionů dolarů, tedy téměř 1,5 miliardy českých korun. Skvost dokonalých tvarů váží 14,62 karátů.

embed-oppenheimer-blue-diamond

2.

DIAMANT THE SKY BLUE

Tento vzácný kámen v brusu emerald je uložený v prstenu od Cartiera a ceněný především pro svůj odstín i pozoruhodnou hru lesků. V dražbě byl popsán jako „kámen o váze 8,01 karátů s úžasně jasnou nebeskou modří“ a vydělal v listopadu 2016 ohromujících 17,1 milionů dolarů, což je téměř 445 milionů korun.

the-sky-blue-diamond.jpg__1080x0_q90_crop-scale_subsampling-2_upscale-false

3.

VZÁCNOST NADE VŠE – RŮŽOVÝ DIAMANT

Modré diamanty nejsou ani zdaleka jedinými kameny, na které se milovníci drahých kamenů zaměřují. Tento 9,14 karátový růžový diamant v brusu do hrušky byl dražený po telefonu na jedné z asijských aukcí a finálně prodán za cenu 18,11 milionůl dolarů.

HT_sothebys_purple_pink_diamond_jt_140819_8x9_1600

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.