Sociální sítě
Nahoru

LEXUS A HVĚZDA FILMU VALERIAN DANE DEHAAN PŘEDSTAVUJÍ V MIAMI LETOUN „SKYJET“

Dane DeHaan, hlavní hvězda filmu Valerian a město tisíce planet, včera odhalil repliku klíčového stíhacího letounu ze zmiňovaného filmu. Jednomístný Skyjet, poprvé představený v rámci tzv. imerzivní prezentační akce v Miami, je ukázkou toho nejlepšího z dílny značky Lexus.

ac5v9186Letoun Skyjet vytvořil štáb filmu Valerian s ambicí ukázat reálně existující dopravní prostředek, který však zapadne do světa filmu Valerian, jehož děj se odehrává ve 28. století. Tvůrci filmu spolupracovali s návrháři automobilky Lexus, aby se v konečné podobě vesmírného plavidla Skyjet odrazily současné designové prvky, odvozené od dnešních ikonických modelů.

170112-joescarnici-selects-117-2Ve finálním návrhu se odráží upravená verze charakteristické „vřetenovité“ masky chladiče Lexus a ztvárnění světlometů připomínajících zdroje z netrpělivě očekávaného kupé Lexus LC, to vše zabalené do sportovní aerodynamické karoserie. Při návrhu interiéru konceptu se tým tvůrců filmu Valerian inspiroval i posledními výsledky technického vývoje na poli umělé inteligence a vyspělých uživatelských rozhraní. Součástí scénáře je kromě toho smyšlená energetická kapsle budoucnosti, která se inspiruje výsledky automobilky Lexus v oblasti pokrokových technologií vodíkových palivových článků. První snímky plavidla byly odhaleny v listopadu 2016, stejného dne, kdy byl poprvé uveřejněn úvodní trailer k filmu.

Vždy jsem toužil spolupracovat s Lucem Bessonem, protože ve svých filmech ladí k dokonalosti i ten poslední detail a realizuje scénáře tak, aby maximálně podněcovaly lidskou fantazii,“ říká k premiéře Dane DeHaan a dodává: „Skvělým příkladem tohoto přístupu je spolupráce s automobilkou Lexus na stíhačce Skyjet, neboť impozantní scény zachycující Valerianovy honičky ve Skyjetu budou jistě patřit k nejopojnějším okamžikům celého filmu.“

ac5v9129Odhalení repliky bylo zařazeno do pozoruhodné světelné show, po níž vystoupil Dane, aby pohovořil o natáčení filmu se Skyjetem a společné práci s další hvězdou Carou Delevingne a režisérem Lucem Bessonem.

Když s námi Luc poprvé hovořil o své vizi k filmu Valerian, bylo zřejmé, že stejně jako my má ambice překračovat hranice obvyklého a vytvářet úžasné zážitky. Bylo nesmírně zajímavé pomáhat mu s představami vnějšího ztvárnění a použitých technologií plavidla Skyjet z pohledu automobilky Lexus,“ komentuje spolupráci Spiros Fotinos, vedoucí globálního marketingu značky Lexus, a pokračuje: „Kromě toho, že se naše značka stala součástí neuvěřitelného příběhu, jsme si užili nevěřícné pohledy našich návrhářů a konstruktérů, když jsme jim oznámili, že budou pracovat na kosmické lodi!“

Automobilka Lexus se v příštích sedmi měsících chystá pořádat několik akcí, v jejichž rámci dostanou filmoví fanoušci z celého světa příležitost lépe se seznámit s filmem Valerian ještě před jeho uvedením do kin v červenci 2017.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.