Sociální sítě
Nahoru

Luxusní výbavička pro malé snowboarďáky BEANY nová ryze dětská značka na trhu

Pryč jsou doby, kdy bylo dětské sportovní vybavení jen zmenšenou kopií toho dospěláckého. Děti chtějí zajímavé tvary, pestrý moderní design a skvělou zábavnou jízdu, rodiče požadují pro své malé sportovce hlavně bezpečí, pohodlí, praktičnost a snadné ovládání a užívání. To všechno spojuje nová česká značka sportovních potřeb pro děti BEANY. beany_action_complet_kid_botyNedá se říct, že by byl český trh přesycen kvalitním sportovním vybavením pro děti. I odborníci, kteří se specializují na prodej a výrobu sportovního zboží, zjišťují, že vybavit dítě pro sport může být docela oříšek. Právě z toho důvodu vznikla nová česká značka BEANY, která se zaměřuje výhradně na výrobu sportovní výbavy pro děti. Za zrodem značky stojí rodiče, kteří chtějí pro své děti (ostatně jako ve všem) i ve sportu to nejlepší, což je zárukou toho, že její výrobky budou splňovat ty nejpřísnější požadavky. V letošní zimní sezoně se BEANY zaměřuje na kompletní výbavu pro malé snowboardisty. V nabídce tak jsou nejen kvalitní prkna, ale i vázání, boty a vaky na snowboardy. Vše je dokonale uzpůsobeno potřebám malých jezdců. beany_tymVzhledem ke své nižší váze potřebují děti lehká, snadno ovladatelná prkna. Z toho důvodu mají všechny snowboardy BEANY speciálně upravené jádro z topolového dřeva, které zajišťuje lepší ovládání a kontrolu nad prknem. Aby byly snowboardy dostatečně pružné, měkké a dobře držely v oblouku, používá se při jejich výrobě speciální materiál Biax fiberglass.

Neméně důležitá je i skluznice, která musí snést občas trochu drsné dětské zacházení na sjezdovkách i ve snowparcích. Extrudovaná skluznice prken BEANY je mimořádně odolná a pro děti dostatečně rychlá.

Co se týče prohnutí, nabízejí snowboardy BEANY dva typy. Jednak klasický průhyb neboli camber shape, kdy se nezatížené prkno dotýká země pouze na dvou místech před špičkou a patkou. V zatížení je pak hrana v kontaktu se sněhem po celé délce a v kontaktních bodech s ještě větší intenzitou. Díky tomu se prkno snadno ovládá i při vyšších rychlostech nebo na tvrdším povrchu. Druhou možností prohnutí je flat shape. Takové prkno se dotýká země po celé délce kromě špičky a patky. Flat je vhodný pro začátečníky, protože umožňuje hladkou jízdu, snižuje riziko zaseknutí hrany a odpouští některé chyby. beany_tym_michalSnowboardové vázání musí být především bezpečné a dodávat dítěti pocit jistoty. Hned v závěsu za těmito požadavky ale stojí praktičnost. Naprostou nezbytností je jednoduché zapínání a rozepínání, které dítě samo zvládne, i když si snowboard připíná v teplých zimních rukavicích nebo v čerstvě napadaném sněhu. Stejně důležitá je i odolnost a pevnost materiálu. Všechny tyto požadavky splňuje vázání Beany Kid, které je vyrobené ze speciální polykarbonátové směsi a hlavně je opatřené dětským jednopumpovým zapínáním, které se velice jednoduše ovládá.

Teplé a pohodlné! To jsou dva základní požadavky na dětské nejen snowboardové boty. Chlad a nepohodlí totiž dokážou pobyt na svahu pořádně znepříjemnit. Snowboardové boty Beany mají anatomicky tvarovanou vnitřní botičku navrženou speciálně pro dětský tvar nohy, jsou tedy dostatečně teplé a měkké a díky integrovanému šněrování perfektně padnou. Svršek je vyrobený z nepromokavé syntetické kůže, která zajišťuje teplo a sucho i při dlouhodobém pobytu na svahu za studeného a vlhkého počasí.

Aby byla výbava malého snowboarďáka skutečně kompletní, je potřeba mu pořídit i vak na snowboard. Značka Beany vyrábí obaly z pevného materiálu, který vydrží několik sezon, a to i když dítě vyroste a je nutné mu pořídit delší prkno. Díky speciálnímu zapínání totiž obal „roste“ spolu se snowboardem, který se do něj vejde ve velikostech 90 až 140 centimetrů. roman_1

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.