Sociální sítě
Nahoru

Nový Ford Mustang přináší ještě atraktivnější design, vyspělejší techniku a suverénnější dynamiku

Nový Mustang se vyznačuje atletičtějším vzhledem. Karoserie s upravenou přední i zadní částí působí sportovnějším dojmem a má lepší aerodynamické vlastnosti. Nabízí inovativní technologie, jako jsou nastavitelný digitální přístrojový štít o úhlopříčce 12 palců, MyMode s pamětí oblíbeného nastavení nebo předkolizní asistent s detekcí chodců. Výkonnější motory ve spojení s novou 10stupňovou samočinnou převodovkou udělují Mustangu ještě lepší dynamiku. Na přání bude k dispozici odpružení MagneRide a Mustang GT dostane již v sériovém provedení výfuk s ventilem, který reguluje zvukový projev osmiválcového motoru. 2018 Ford Mustang V8 GT with Performance Package in Orange Fury„Zákazníci z celé Evropy ukázali, že mají pro Mustang slabost,“ řekl Jim Farley, výkonný viceprezident Ford Motor Company a prezident pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Nový Mustang ještě lépe naplňuje očekávání evropských řidičů díky optimalizovaným jízdním vlastnostem, vyspělým technologiím včetně detekce chodců a moderní desetistupňové převodovce.“

Nový Mustang je prvním modelem značky Ford s digitálním přístrojovým panelem. Tvoří ho LCD displej o úhlopříčce 12 palců (305 mm). Digitální panel je nastavitelný, nabízí tři různé režimy zobrazení. Další novinkou Mustangu je funkce MyMode. Umožňuje uložit do paměti oblíbená nastavení různých systémů včetně podvozku a řízení.

Nabízí nevídané možnosti nastavení podle osobních preferencí. Dokonce i zvuk motoru lze změnit. O akustický doprovod jako nikdy předtím se stará nový aktivní ventil ve výfukovém potrubí, který se bude v Evropě dodávat sériově do všech Mustangů GT.

Poprvé těží Mustang z bohatého arzenálu asistenčních technologií Ford. Díky systémům jako předkolizní asistent s detekcí chodců, detektor bezpečné vzdálenosti, systém pro automatické navrácení do jízdního pruhu nebo sledování bdělosti poskytne Mustang řidičům ještě větší jistotu za volantem. 2018 Ford Mustang InteriorVšechny modely nového Mustangu dostaly v zájmu ještě preciznější ovladatelnosti upravené tlumiče pérování, zadní zavěšení i stabilizátory. V rámci sady Mustang Performance lze nově na přání pořídit tlumiče pérování MagneRide, které dále zdokonalují jízdní vlastnosti vozu ve všech situacích.

Osvědčený zážehový čtyřválec 2.3 EcoBoost i nadále uděluje Mustangu mimořádnou dynamiku. Funkce dočasného zvýšení plnicího přetlaku zvyšuje točivý moment motoru při akceleraci na plný plyn.

Legendární zážehový motor Ford 5.0 V8 prošel rozsáhlou modernizací. Je výkonnější a jeho maximální otáčky jsou vyšší. Vyššího výkonu bylo dosaženo instalací zdvojené vstřikovací soustavy, která se v Mustangu objevuje poprvé. Tvoří ji kombinace nízkotlakého nepřímého a vysokotlakého přímého vstřikování paliva. Výsledkem je robustní točivý moment v nízkých otáčkách, vysoký výkon „nahoře“ a také hospodárnější provoz.

Úpravami prošly i manuální převodovky obou motorizací. V případě osmiválce byla rychlostní skříň od základu přepracována. Nyní má dvoutalířovou spojku a dvouhmotový setrvačník.

Nová 10stupňová samočinná převodovka je nejlepší „automat“, jaký se kdy do Mustangu montoval. Lze ji objednávat k motorům EcoBoost i V8. Ve srovnání s dosud používanou šestistupňovou skříní řadí rychleji, má pohotovější reakce v nízkých rychlostech a výrazně snížené třecí ztráty. Nová elektronická řídicí soustava má speciální naladění pro jednotlivé jízdní režimy a disponuje také adaptivní řadicí strategií. Nechce-li řidič nechat volbu rychlostních stupňů na elektronice, může řadit sám prostřednictvím tlačítek na volantu.

Vnější design Mustangu je celkově sportovnější. Díky nižší, nově tvarované kapotě a upravené přední mřížce působí vůz štíhlejším dojmem a současně má lepší aerodynamické vlastnosti. Změnilo se rovněž umístění otvorů v kapotě a pozornosti designérů neušly ani přední LED světlomety.

Vzadu byl upraven nárazník i zadní čelo, stejně jako sportovní spoiler dodávaný jako výbava na přání. Mustang EcoBoost má dvě výfukové koncovky, zatímco záď osmiválcového Mustangu GT zdobí koncovky rovnou čtyři.

Nejvyspělejší Mustang všech dob se v Americe začne prodávat letos na podzim. Evropa bude následovat začátkem roku 2018.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.