Sociální sítě
Nahoru

VALENTÝN SNŮ V EXOTICE

resort_landscape_27_01_2016_4872ext

Plánujete pro svého miláčka valentýnské cestovatelské překvapení, ale stále nevíte, kam vyrazit? Nechte se odnést na křídlech lásky až do exotické Dubaje a prožijte zde nezapomenutelné chvíle! Romantická večeře pod hvězdami s vůní orientu, alabastrové pláže, ale i bláznivá lyžovačka uprostřed horoucí pouště, přímo v srdci supermoderní světové metropole, která doslova bere dech!

shutterstock_ Ski Dubaj

Spojené arabské emiráty patří k místům, která by měl alespoň jednou za život navštívit každý. Není k tomu lepší příležitosti, než vyrazit na exotickou dovolenou s milovanou osobou a na chvíli tak společně utéct z mrazivé evropské zimy do jednoho z nejluxusnějších a nejbezpečnějších koutů planety – Dubaje.

shutterstock_Burj Khalifa

Město, které vyrostlo z pouště, se během pár let stalo opravdovým turistickým rájem, který se pyšní několika architektonickými nej. Ohromí vás nejvyšší budovou světa Burdž Chalífa, nejdelším metrem řízeným na dálku nebo automaty na zlato, které se nachází v nákupním centru Souk Madinat v hotelovém komplexu Atlantis The Palm, jenž se rozkládá na největším uměle vybudovaném ostrově světa. Dubaj se však pyšní také nejvýše položeným výtahem, který byl, věřte, nevěřte, vyroben v České republice! A protože zde benzín stojí v přepočtu pouhých 9 Kč/litr, rozhodně se vyplatí na něm nešetřit, půjčit si automobil a vydat se za dobrodružstvím po své vlastní ose.

events_outdoor_venues_21_06_2012_849hr

A jaký program na den svatého Valentýna ideálně zvolit? Odpověď v sobě skrývá výše zmíněné království luxusu a hýčkání – hotel Atlantis The Palm. Pro valentýnské návštěvníky nabízí speciální afrodiziakální menu složené například z ústřic, jahod v čokoládě a vynikajícího šampaňského. Romantickou večeři si lze vychutnat buď přímo na pláži s alabastrovým pískem a výhledem na šumějící moře nebo třeba v originální podmořské restauraci Ossiano, kde si můžete domluvit neotřelé vyznání lásky, které k vám, přímo z hlubin moře, připlave v rukou profesionálního potápěče během slavnostní večeře! Ostatně, nikdy není příliš brzy nebo pozdě na jedno nevšední gesto, které říká: „Miluji Tě.“ A pokud zbožňujete plavbu na lodi, vydejte se na romantickou vyhlídkovou cestu za prvním ranním rozbřeskem.

restaurants_royal_beach_24_09_2014_6231hr

Milujete italskou kuchyni nebo dáváte přednost té orientální? Rádi si dopřejete šťavnatý steak, sushi nebo čínu? V síti hotelových restaurací vás a vašeho partnera čeká doslova a do písmene cesta kolem světa! Mezi místní speciality patří zejména Shawarma, nejtradičnější jídlo emirátů, asi nejpodobnější u nás známému gyrosu. Páry holdující bezmasé stravě, jistě ocení Baba Ganoush, populární pokrm z lilku v kombinaci s exotickým kořením a jako dezert vyzkoušejte například Umm Ali. Jedná se o druh pudinku plněný sladkým pečivem, servírovaný se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

restaurants_plato_s_23_09_2014_8577hr

Za poznáním a krásami podmořského světa se vydejte do jednoho z největších akvárií s více jak 65 tisíci rozličnými živočichy. A zasteskne-li se vám po zimním počasí, vyrazte na unikátní uměle vybudovanou sjezdovku Ski Dubai přímo v srdci horoucí pouště! Zrelaxovat se poté můžete během uklidňující aromaterapie nebo nákupy v největším obchodním centru planety Dubai Mall s celkem 1200 butiky!

guest_activities_shuiqi_spa_and_fitness__16_06_2011_135hr

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.