Sociální sítě
Nahoru

Management hotelu jako příležitost k tvorbě

Generální ředitel hotelu St. Josep Royal Regent v Karlových Varech Jan Neveselý jej vede již od roku 2014. Hotel přebíral v krizové době, kdy došlo ke znatelnému úbytku jeho klientely. Díky svým zkušenostem z vedení několika hotelů, elánu a vášni pro vedení dobře fungujícího mechanismu mnoha provozů se mu však postupně podařilo vrátit hotelu skvělou obsazenost a náklonnost hostů, o čemž svědčí i jejich pochvalné kritiky oceňující vysokou úroveň služeb.

Lobby hotelu Royal Regent v Karlových Varech

Lobby hotelu Royal Regent v Karlových Varech

Jan Neveselý (48 let) vystudoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, kde, jak sám vzpomíná, jej výuka skutečně bavila, protože žákům tehdy šly příkladem skutečné kapacity v oboru. První osobní zkušenosti v ostrém provozu pak čerpal v několika hotelích a restauracích v České republice.

První krok k úspěšné kariéře udělal po splnění vojenské služby, kdy nastoupil do restaurací společnosti Bristol Group. Díky své pracovitosti a ochotě získával v rámci společnosti další a další nové pozice, v nichž mohl vyzkoušet své dovednosti. Od číšníka a manažera restaurace se vypracoval až na vedoucího restaurací.

Ředitel hotelu Royal Regent Jan Neveselý

Ředitel hotelu Royal Regent Jan Neveselý

Další velkou výzvou byla nabídka vedoucího místa hotelu Pavlov. Jako mladý ředitel si musel poradit se zavedeným hotelem s balneoprovozem. Chtěl znát do detailu náplň práce každé z pozic, a tak si vyzkoušel třeba i to, jak se hotel uklízí, kde a jak se pere nebo co vše je třeba objednávat v různých provozech hotelu.

Jan Neveselý hotel Pavlov, kde si získal velké sympatie personálu svým osobním přístupem, nerad po čase opouštěl. Stále však rád tvoří a buduje, a proto kývnul na další skvělou nabídku – podílet se na výstavbě zcela nového Luxury Spa Hotelu Olympic Palace. Zde se během čtyřleté zkušenosti seznámil mimo jiné i s tím, jak se hotel s ohledem na budoucí zaměření plánuje, včetně restaurace a spa a vyzkoušel si i důležitou roli pro investora, který hlídá hladinu financí a tento hotel i řídil.

Obohacený o nadstandardní manažerské zkušenosti pro řízení hotelů se vrátil k vedoucím pozicím v hotelech Boutique Spa Hotel Aqua Marina, Superior Spa Hotel Olympia a Spa Park Hotel Villa Savoy v Mariánských Lázních. Skvělou příležitostí k rozvinutí jeho manažerského talentu byla rovněž práce pro společnost AXXOS hotel & spa management s.r.o. Pro ni v Praze přebíral a řídil Antique Hotel U Krále Karla nebo gastroprovoz hotelu Superior Hotel Savic.

V roce 2014 přijal Jan Neveselý přímo od majitele hotelu St. Joseph Royal Regent nabídku vedoucího místa. Náročnou pozici generálního ředitele měl na jednu stranu ulehčenu tím, že se s hotelem seznámil krátce již dříve, na druhou stranu se věnoval současně i cca jednoletému vedení hotelu Olympic Palace. Hotel St. Joseph Royal Regent leží přímo v centru Karlových Varů a nabízí kromě ubytování v 81 pokojích nejvyšší kvality také rozsáhlý balneoprovoz a wellness.

Jan Neveselý, rodák z Karlových Varů, měl díky svým vlohám a pracovitosti vždy štěstí na množství nabídek. Ve své práci se dnes může opírat nejen o bohaté zkušenosti z oblasti hotelnictví, gastro- a balneoprovozu, ale také z oblasti investiční a rozsáhlé znalosti místního trhu. Ke své práci, jak sám podotýká, potřebuje mít možnost tvořit a budovat. Rád rozvíjí osobnější přístup k zaměstnancům a v plánování i rozhodování se řadí spíše k praktikům. Miluje Energii hotelu, určitou dávku napětí a baví jej věci ovlivňovat s vědomím veškeré odpovědnosti. Odpočinek nachází jak ve sportu, v němž přilnul k tenisu a fitness, tak také v saunování a chataření.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.