Sociální sítě
Nahoru
reklama

Brasserie Cafe de Paris hostí mezinárodní událost Good France

V pražské brasserie Cafe de Paris se 21. března 2017 uskuteční již třetí ročník oslav francouzské gastronomie s názvem Goût de France / Good France. Do projektu se zapojily vyhlášené restaurace, ale i malá bistra. V České republice bylo vybráno celkem 16 kvalitních podniků. Více než 2000 kuchařů se na celkem 5 kontinentech zapojí do dalšího ročníku Good France. Na kvalitní podniky nebylo tedy zapomenuto ani v České republice. Z celkem 16 restaurací, které připraví pro návštěvníky speciální večerní menu, byly vybrány i tři mimo naše hlavní město.

bcg-food-3dc37Akce vzdává obecně hold francouzské gastronomii, její inovaci a hodnotám. Zároveň i radosti a kvalitnímu stravování, spolustolovníkům a ohleduplnosti vůči Zemi. Jednodenní událost je pořádána pod záštitou francouzského velvyslanectví v Praze.

goodFranceBrasserie Cafe de Paris si pro tento večer připravila menu ze svých největších specialit. V předem ohlášeném čtyřchodovém menu samozřejmě nechybí entrecôte „Cafe de Paris“, tedy omáčka ze Ženevy připravovaná z 37 ingrediencí. Její receptura je přísně tajná a v Čechách ji neochutnáte nikde jinde než právě v brasserii na Malé Straně. Dále se můžete těšit na telecí tatarák s lanýži, variaci tří druhů delikátních sýrů a domácí vanilkové Crème brûlée.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.