Sociální sítě
Nahoru

Keramika – luxusní materiál, který má budoucnost. Pozvěte ji i k sobě domů!

Pokud toužíte vdechnout svému bydlení luxusní atmosféru, prvním krokem je volba správného materiálu. Přídomek „luxusní“ si rozhodně zaslouží jen výjimečné materiály – každý jistě zná mramor či žulu, případně vzácné dřevo (mahagon, eben). Leckoho proto velmi překvapí, když dostane příležitost seznámit se s „obyčejnou“ keramikou tak, jak ji většinou neznáme – v roli exkluzivního interiérového doplňku.

Luxusní keramika pro výjimečné interiéry

Keramika je neprávem často opomíjený a podceňovaný materiál – přitom její použití v interiéru skýtá nebývalé možnosti. Nejprve je však třeba oprostit se od představy, že pod pojmem „keramika“ se skrývají pouze květináče a hrnky. Pravda je taková, že možnosti jsou daleko širší – dokonce tak bohaté, že se vám o nich zřejmě ani nesnilo. Keramika je materiál s prastarou tisíciletou minulostí, ale ještě slibnější budoucností. V našich domácnostech se objevuje stále častěji a plní zde netušené funkce. Luxusní keramický interiér už není žádné sci-fi, ale realita, která si stále častěji nachází cestu do luxusních domácností. Poptávka po keramice prudce narůstá a vyplatí se proto mít přehled o tom, proč tomu tak je a kde všude s ní můžeme počítat.

Vsaďte na keramické obležení stěn

Použití keramiky v interiéru je nesmírně rozmanité. Jako nejoblíbenější a nejčastěji se naskýtá možnost využití tohoto materiálu pro výrobu obkladů na stěnu, především do koupelny a kuchyně. Keramické kachle vytvářejí přirozený a zároveň neotřelý dojem. Jejich neobyčejný charakter blízce připomíná přírodní materiály, a proto harmonicky ladí s ostatním vybavením místnosti. Působí trochu exoticky, ale především vzácně a exkluzivně. Keramika je mechanicky odolná, dlouhověká, stálobarevná a snadno se udržuje. V porovnání s jinými luxusními materiály navíc vyniká dostupnější cenou.

Inspirujte se radami nejlepších

Netřeba se pak zmiňovat o široké škále možností, které se otevírají v nabídce barev, vzorů a textur. Zde už se fantazii meze nekladou a výrobci tak pouze vycházejí vstříc rozmanitým zákaznickým požadavkům. Keramika je materiálem pro klienty s vytříbeným vkusem a zaslouží si proto být umístěna do výjimečného prostředí, kde je každý prvek cíleně a precizně volen tak, aby výsledek byl unikátní a neopakovatelný. Zcela záměrně volí keramiku například designéři bytů na těch nejlepších adresách, které se opakovaně umisťují na předních místech soutěží o nejlepší interiér.

Jestli si v té záplavě variant však nejste příliš jisti, nestyďte se požádat o pomoc profesionálního interiérového designéra, který vám pomůže vytvořit nejen z koupelny, ale vůbec z celého vašeho domova luxusní keramický interiér. Současné trendy se zaměřují na imitaci přírodních povrchů – ve vašem bytě by tedy neměly chybět keramické prvky s motivy dřeva nebo hornin.

Keramika do koupelny i kuchyně

Velmi důležité je užití keramiky pro výrobu sanitárních produktů. Splněním náročných požadavků na kvalitu zajišťují keramická umyvadla, toalety nebo vany nadstandardní uživatelský komfort. Díky použití kvalitních glazur a nejmodernějších designových provedení v originálním minimalistickém stylu navíc takové produkty mohou nabídnout skutečnou lahůdku pro oko, která si v ničem nezadá s výrazně dražšími materiály.

Vedle využití v koupelně se s keramikou dnes stále častěji setkáme také v kuchyni. Velké oblibě se v posledních letech těší keramické pracovní desky nebo keramické dřezy, které v sobě spojují kombinaci všech ideálních vlastností, jaké keramika může nabídnout, takže pro kuchyňskou linku se hodí více než dokonale.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.