Sociální sítě
Nahoru

La dolce Dubaj: čokoládové orgie

resort_landscape_25_01_2016_9586ext

Nejkosmopolitnější město světa a ráj turistů mířících hlavně za nákupy a luxusem se od 17. do 24. dubna stane dějištěm vůbec prvního Čokoládového týdne pořádaného luxusním hotelem Atlantis The Palm, v rámci kterého bude zahájen pokus o světový rekord ve zhotovení největší čokoládové skulptury na světě! Zbožňujete film Karlík a továrna na čokoládu? Pak je právě Dubaj tím pravým místem, kde strávit velikonoční svátky!

14.0_Atlantis_080317

Velikonoci to zdaleka nekončí! Hned v úterý 17.4. se totiž otevřou brány několika špičkových dubajských restaurací, které svým hostům nabídnou speciálně vytvořené čokoládové menu plné delikates. Mezi podniky, které se k akci připojily, je také proslulý Bread Streat Kitchen & Bar slavného kuchařského mága Gordona Ramsayho. Na moderním britském family friendly menu naleznete flambovaný čokoládový krém a zmrzlinou z červeného pomeranče, výběr čokoládových truffle, čokoládový chlebíček s máslovým pudinkem, neodolatelný čokoládový pohár podle šéfkuchaře a speciální koktail Molly Bloom.

08.0_Atlantis_080317

Patříte spíše mezi masožrouty a sladkému příliš nefandíte? Zajděte si do italské restaurace michelinského šéfkuchaře Giogio Locatelli – Ronda, kde na vás čeká chuťovým buňkám lahodící rizoto s kachním ragú a čokoládovými hoblinkami, salátek z baby špenátu, uzené ricotty, lískových oříšků a plátků čokolády a jako dezert si můžete vychutnat čokoládovou pizzu s mandlovými hoblinkami!

05.1_Atlantis_080317

Pokud upřednostňujete asijskou kuchyni, ani na tu se nezapomnělo! Restaurace YUAN svým hostům nabídne křupavé krevetky s omáčkou z hořké čokolády, houbový salát s dresingem z bílé čokolády, smažené hovězí s bílou čokoládou a černým pepřem nebo netradiční Dim Sum knedlíčky s tmavou čokoládou. Co takhle pořádný burger? Ten s čokoládovou zmrzlinou a karamelou omáčkou z plážové restaurace Nasimi vás ani na sluncem žhnoucím písku rozhodně nenechá chladnými! A aby toho nebylo málo, odpoledne si můžete vychutnat Čokoládový čaj o páté v restauraci Plato´s, během kterého se bude podávat výběr exkluzivních čokoládových moučníků, dorty, mini dezerty, sandwiche či canapés.

10.0_Atlantis_080317Během čokoládového týdne budete moci po celou dobu sledovat jak se tvoří největší čokoládová skulptura na světě, která bude mít podobu nově vznikajícího superluxusního rezidenčního objektu The Royal Atlantis, jehož dokončení je plánováno na rok 2019. Přímo před vašima očima budou zruční cukráři krájet obří čokoládové bloky, které budou umístěny v prostorách Poseidon Café hotelu Atlantis, staršího brášky nově vznikající stavby, která je situována jen o několik set metrů dál, v rezidenční čtvrti boháčů Jumeirah. Zda se dílko zadaří a skulptura bude zařazena do Knihy světových rekordů, se svět dozví v říjnu, kdy bude slavnostně odhaleno. Během týdenního pobytu si ale rozhodně nenechte ujít i další dubajské atrakce, jako nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, největší nákupní centrum s 1200 obchody Dubai Mall nebo nejdelší skluzavku pro rafty Aquacondu ve vodním zábavním parku Aquaventure!

09.1_Atlantis_080317

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.