Sociální sítě
Nahoru

La dolce Dubaj: čokoládové orgie

resort_landscape_25_01_2016_9586ext

Nejkosmopolitnější město světa a ráj turistů mířících hlavně za nákupy a luxusem se od 17. do 24. dubna stane dějištěm vůbec prvního Čokoládového týdne pořádaného luxusním hotelem Atlantis The Palm, v rámci kterého bude zahájen pokus o světový rekord ve zhotovení největší čokoládové skulptury na světě! Zbožňujete film Karlík a továrna na čokoládu? Pak je právě Dubaj tím pravým místem, kde strávit velikonoční svátky!

14.0_Atlantis_080317

Velikonoci to zdaleka nekončí! Hned v úterý 17.4. se totiž otevřou brány několika špičkových dubajských restaurací, které svým hostům nabídnou speciálně vytvořené čokoládové menu plné delikates. Mezi podniky, které se k akci připojily, je také proslulý Bread Streat Kitchen & Bar slavného kuchařského mága Gordona Ramsayho. Na moderním britském family friendly menu naleznete flambovaný čokoládový krém a zmrzlinou z červeného pomeranče, výběr čokoládových truffle, čokoládový chlebíček s máslovým pudinkem, neodolatelný čokoládový pohár podle šéfkuchaře a speciální koktail Molly Bloom.

08.0_Atlantis_080317

Patříte spíše mezi masožrouty a sladkému příliš nefandíte? Zajděte si do italské restaurace michelinského šéfkuchaře Giogio Locatelli – Ronda, kde na vás čeká chuťovým buňkám lahodící rizoto s kachním ragú a čokoládovými hoblinkami, salátek z baby špenátu, uzené ricotty, lískových oříšků a plátků čokolády a jako dezert si můžete vychutnat čokoládovou pizzu s mandlovými hoblinkami!

05.1_Atlantis_080317

Pokud upřednostňujete asijskou kuchyni, ani na tu se nezapomnělo! Restaurace YUAN svým hostům nabídne křupavé krevetky s omáčkou z hořké čokolády, houbový salát s dresingem z bílé čokolády, smažené hovězí s bílou čokoládou a černým pepřem nebo netradiční Dim Sum knedlíčky s tmavou čokoládou. Co takhle pořádný burger? Ten s čokoládovou zmrzlinou a karamelou omáčkou z plážové restaurace Nasimi vás ani na sluncem žhnoucím písku rozhodně nenechá chladnými! A aby toho nebylo málo, odpoledne si můžete vychutnat Čokoládový čaj o páté v restauraci Plato´s, během kterého se bude podávat výběr exkluzivních čokoládových moučníků, dorty, mini dezerty, sandwiche či canapés.

10.0_Atlantis_080317Během čokoládového týdne budete moci po celou dobu sledovat jak se tvoří největší čokoládová skulptura na světě, která bude mít podobu nově vznikajícího superluxusního rezidenčního objektu The Royal Atlantis, jehož dokončení je plánováno na rok 2019. Přímo před vašima očima budou zruční cukráři krájet obří čokoládové bloky, které budou umístěny v prostorách Poseidon Café hotelu Atlantis, staršího brášky nově vznikající stavby, která je situována jen o několik set metrů dál, v rezidenční čtvrti boháčů Jumeirah. Zda se dílko zadaří a skulptura bude zařazena do Knihy světových rekordů, se svět dozví v říjnu, kdy bude slavnostně odhaleno. Během týdenního pobytu si ale rozhodně nenechte ujít i další dubajské atrakce, jako nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, největší nákupní centrum s 1200 obchody Dubai Mall nebo nejdelší skluzavku pro rafty Aquacondu ve vodním zábavním parku Aquaventure!

09.1_Atlantis_080317

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.