Krásný na pohled a zároveň velmi zdravý. Chřest obsahuje živiny a antioxidanty, které zpomalují proces stárnutí. Kromě jiného podporuje mozkovou činnost, očistu organismu a má stimulační účinek na krvetvorbu. Dalším pozitivem lahodné zeleniny je její minimální kalorická hodnota, což se před plavkovou sezonou obzvlášť hodí. I z toho důvodu by byla škoda promeškat chřestové hody, které začaly teprve před několika dny a potrvají do začátku června.
Nové sezonní chřestové menu můžete ochutnat například v hotelu Boscolo Prague. V místní kuchyni vznikají pod taktovkou šéfkuchaře Pavla Vacka vynikající speciality včetně marinovaného lososa v bílém rumu s chřestem a vejci, nebo tradiční pražská šunka s bílým a zeleným chřestem. Obzvláště povznášející je chuť chřestového ragú v kombinaci s pečenou treskou, v žádném případě si však nezapomeňte nechat místo na jahodovo-citronový desert se zmrzlinou z bílého chřestu!
Více informací www.boscolopraguedining.com