Sociální sítě
Nahoru

OZEN na Maledivách – jedinečnost v luxusním stylu

Cestovní ruch na Maledivách zažil v roce 2016 obrovský boom. Otevřeno bylo několik luxusních 5***** resortů. Ale jen jeden je jedinečný: OZEN by Atmosphere na ostrově Maadhoo. Ptáte se, proč právě tento? Pokusíme se přiblížit jeho odlišnosti od stovek dalších resortů.

01Maledivy nebo Malé divy?

Pro mnoho lidí jsou totiž Maledivy rájem na Zemi doposud nepoznaným. Proč tyto malé ostrůvky, kde se zřejmě podle mnohých nedá nic dělat, ročně přitahují nyní více než milion turistů? Maledivy učarují dříve, než s letadlem dosednete na zem. Již při příletu nevěřícně sledujete malebné ostrůvky obklopené tyrkysovými lagunami, kam jen oko dohlédne. Vidíte, jak se zarostlá pevnina každého z nich mění v bílou pláž a následně se svažuje pod vodu, nejdříve ve světlou lagunu a pak, když dosáhnete kraje korálového útesu, do temných hlubin plných života. Jakoby tyto ostrovy ani nepatřily do našeho světa. Název Maledivy je zřejmě odvozen ze slov, která znamenají náhrdelník nebo věnec a ostrov, při pohledu na ně si ale zaručeně řeknete, že se jedná spíše o překrásné přírodní Divy, každý může posoudit sám, zda malé nebo velké.

02Exotický ráj

V hlavním městě Malé přistáváte na ostrově, který je jen o trošku delší než samotná runway. Odtud se pak přesouváte do resortu buď lodí, hydroplánem, nebo vnitrostátním letem. Každý resort je na samostatném ostrůvku, proto se také používá označení resort, nikoli hotel – ten spíše evokuje výškovou městkou budovu. Tu na Maledivách s výjimkou hlavního města nenajdete. Resorty nabízí ubytování ve vilkách rozmístěných podél pobřeží, nebo dokonce na kůlech přímo nad vodou. Nechybí open-air restaurace s písčitou podlahou, liduprázdné pláže, palmy sklánějící se nad vodou, výtečná gastronomie a pestrobarevný podmořský život. Maledivy jsou sice muslimský stát, ale to prakticky nepocítíte. Resorty mají speciální povolení servírovat jak alkohol, tak vepřové maso. Bezpečnost hraje prim a díky izolovanosti těchto ostrůvku je také velmi snadno udržitelná.

03Válecí dovolená? Nejen to

Mnoho lidí se bojí trávit dovolenou na jednom z malých ostrůvků. Prý se budou nudit. „Víte, ono je těžké v dnešním uspěchaném světě pořádně odpočívat. Vnímat přítomnost, užít si svých blízkých, v klidu přečíst knihu – bez pocitu, že za rohem vám něco utíká.“ Podle specialistky na destinaci, která osobně navštívila více než dvacet resortů, však tento „stihomam“ na Maledivách pomine. Ne nutně to podle ní však znamená, že se musíte jen válet. „Celé hodiny můžete šnorchlovat, jezdit na výlety za potápěním, na pozorování mant, delfínů nebo plavat s býložravým žralokem velrybím.“ Pokud Vám podmořský svět moc neříká, oceníte vysokou kvalitu místních wellness a fitness center, nebo si vyberete z výletů na jiné ostrovy (včetně místních obydlených nebo těch zcela opuštěných), vyzkoušíte některý z vodních sportů nebo profesionální rybolov. „O zábavu na Maledivách prostě není nouze. A pokud klient trvá na něčem dobrodružnějším nebo kulturnějším, pak je dobrou alternativou zkombinovat Maledivy např. se Srí Lankou.“ Řečeno stručně, Maledivy nabízí unikátní intimní a romantickou atmosféru, bez nadsázky nejkrásnější pláže a laguny světa, servis vysokého standardu, bezpečnost a maximální rozmanitost. Pro rodiny s dětmi pak jedinečnou možnost bezpečně poznávat barevný podmořský svět kousek od vlastní vilky.

06Nově otevřený OZEN at Maadhoo

Resort OZEN at Maadhoo je sice jedním z více než stovky resortů na Maledivách, je však unikátní. Otevřel své dveře světu v polovině roku 2016. Prezentuje se jako 5* Deluxe, neboli 5*+, a jako první luxusní all-inclusive resort. Co se vlastně skrývá za tímto marketingovým zaklínadlem? Koncept all-inclusive zřejmě znáte. Zřejmě také víte, že není all-inclusive jako all- inclusive. V některých hotelech v něm budete mít zahrnuto vše, na co si vzpomenete, jinde za cokoliv nad rámec úzce vymezeného all-inclusive zaplatíte vysoké příplatky.

05Gastronomie ve stylu INDULGENCE

Jelikož all-inclusive na ostrově OZEN není jen tak nějaké all-inclusive, pojmenoval ho resort rovnou Atmosphere INDULGENCE (Indulgence je odvozeno od anglického Indulge, které znamená dopřávat si, vychutnat si nebo se oddávat). Má zahrnovat všechny aspekty ze života člověka zvyklého na luxus. Snídaně je tedy servírovaná se šampaňským až do 11 hodin. Během dne nejste ve výběru restaurace nikterak omezeni, švédské stoly, à la carte, bar s raw či vegetariánskou stravou, indicko-srílanská či čínská restaurace Traditions nebo bazénový bar s příhodným názvem Joie de VIVRE (umění žít). Zapíjet můžete lahodné chody 15-18letou whisk(e)y, jedním z 80 druhů zahraničních vín, koktejly či čerstvě vymačkanou šťávou, bez omezení. A ptáte-li se na příplatek? Pardon, co že to slovo znamená? Naprosto unikátní je však skutečnost, že OZEN je prvním resortem na Maledivách, který do all-inclusive zahrnul také podmořskou restauraci. „Na jiných resortech platíte jen za rezervaci v takové restauraci stovky dolarů a samozřejmě celou útratu. Asi si dokážete představit ty ceny,“ dodává specialistka z cestovní kanceláře Deluxea.

04M6m – 6 metrů pod vodou

Podmořská restaurace M6m (Minus 6 meters) nabízí jen pár míst, proto je možné zde povečeřet nebo poobědvat pouze jedenkrát za týden. „Z kapacitních důvodů není možné zajistit rezervaci vícekrát. Restaurace M6m je pro cca 20 lidí, abyste měli zaručený klidný a romantický večer a výhled přímo na vodu plnou korálů a rybiček. Opravdu unikátní zážitek doplněný o sedm lahodných chodů.“

07Luxusní péče je o detailech

Ubytování je samozřejmě luxusní, ale luxus není jen o ubytování. Nekončí ani výborným jídlem či pitím. Luxus je o detailech. „5* Deluxe je o extrémní pozornosti místního personálu, o schopnosti vyhovět individuálním požadavkům. Je o tom, že vám jsou po celou dobu k dispozici profesionálové, kteří přemýšlí, jak Vás mile překvapit – květinovou koupelí nebo lahví sektu. Je např. i o tom, že po příjezdu nečekáte na recepci, ale připijete si s manažerem resortu šampaňské značky Cartier, obdržíte lehkou masáž chodidel, abyste se uvolnili, a Váš komorník Vás odvede do vily, kde vám předá klíče. Luxus je o přístupu managementu a personálu. A v tom je OZEN opravdu vynikající,“ potvrzuje CK Deluxea, u které si každý a telefonním čísle 724 730 012 nebo 724 065 777 může poptat svůj vlastní vysněný odpočinek.

Luxusní vilky s nádechem země či vody OZEN nazval své vilky příznačně Earth Villas, tedy vily umsítěné na ostrově, a Wind Villas, které se tyčí nad hladinou tyrkysového moře ovívané větrem. K dispozici jsou tyto luxusní vilky v kombinaci s bazénem či bez. Pro ty nejnáročnější jsou pak Earth Family Suite with Pool s oddělenou ložnicí pro děti a OZEN Water Suite with Pool s vlastním molem, kam Vás přiveze loď, veškeré formality tak probíhají rovnou ve vile.

 

 

 

www.deluxea.cz.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.