Akce | 17.6.2017 | Břetislav Rott

Grand Cru se třetím rokem drží na špici mezi českými restauracemi

Pražská restaurace Grand Cru Lodecká 4 získala druhou příčku v žebříčku Top Restaurace. Podle prestižního hodnocení, které každoročně připravuje týdeník Euro, se Grand Cru během své tříleté existence drží v popředí české gastronomické scény. „Každá pocta a uznání z řad odborníků nás nesmírně těší. Stvrzuje celému našemu týmu, že gastronomii, o kterou se v Grand Cru snažíme, umíme dobře. Nejvíc nám ale samozřejmě vždy bude záležet na názoru našich hostů, kvůli kterým toto všechno na Lodecké 4 děláme,“ míní Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru. Vedle druhého místa v letošním žebříčku Top Restaurace Jan Punčochář na jaře obhájil titul Zlatý kuchař ve stejnojmenné anketě, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue.

Èervnový Business Club v Podolské vodárnì

V první trojici letošního hodnocení Top Restaurace figurovaly kromě Grand Cru Lodecká 4 restaurace Alcron a Bellvue. Jde o umístění v rámci královské kategorie Fine dining, v níž se hodnotí nejluxusnější restaurace v celé České republice. Grand Cru tak letos mimo jiné předčila i dvě pražské restaurace ohodnocené Michelinskou hvězdou. Slavnostní předávání cen se uskutečnilo 13. června v monumentálních prostorách Podolské vodárny. O catering se postaral právě Punčochářův tým z Grand Cru, servis vína a dalšího pití v čele s novým šípkovým likérem Wilder pak obstarala distribuční společnost Premier Wines & Spirits, která pražskou restauraci na Lodecké 4 provozuje. Celková výsledková listina všech hodnocených kategorií vyjde veřejně ve speciální příloze týdeníku Euro s názvem Top Restaurace už v pondělí 26. června. TR_predavani_22Fine dining restaurace Grand Cru Lodecká 4 je založena na moderní české kuchyni šéfkuchaře Jana Punčocháře a jeho týmu. Zakládá si na čerstvých a špičkových sezónních surovinách, ale i propojení jídla s vínem, na které dbá hlavní sommelier Jakub Čebiš se svými kolegy. „Pravidelně obměňujeme degustační i obědové menu podle dané sezóny i trendů. Nedávno jsme zavedli i takzvané Chef’s choice menu, u kterého hostům sestavujeme gastronomický zážitek o několika chodech podle jejich vlastních preferencí. Snažíme se vařit moderní i tradiční jídla, ale vždy s originálním přístupem,“ dodává Punčochář. TR_predavani_59

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz