Sociální sítě
Nahoru

Do Boulevardu za vůní Toskánska

Toskánsko často navštěvují opravdoví gurmeti a milovníci jídla. Místní kuchyně je totiž považována za jednu z nejlepších. Vychází z venkovské tradice, je velmi zdravá a lehká, ale také velmi rafinovaná. V letních měsících často nemáme na plné obědy v restauracích chuť, mnohem raději zasedneme někde na snack či salát. Novinky, které si pro letní měsíce připravila Bageterie musíme ocenit za jejich lehkost, nápaditost a hravost. Boulevard si k tvorbě menu navíc přizval toho nejpovolanějšího, rodilého Itala a úspěšného restauratéra a šéfkuchaře Riccarda Lucqua, za kterým stojí restaurace Aromi, La Finestra nebo koncept La Bottega a celý projekt La Collezione. S typickou italskou lehkostí připravil skvělé toskánské menu plné chutí, vůni a tradičních ingrediencí.
Artycok_HiRes
Základem toskánské kuchyně jsou čtyři suroviny – chléb, extra panenský olivový olej, maso a samozřejmě dobré víno. A ani jedna ze surovin nechybí v novém letním Chef menu. Vůni mu pak ještě dodají bylinky, které jsou neodmyslitelnou součásti italské kuchyně. V první bagetě letního menu – kuřecím Potacchiu, která se jmenuje právě podle speciální pečené omáčky Potacchio, ochutnáte pečená kuřecí stehna s paprikami, rajčaty, italskou slaninou, bílým vínem a voňavým rozmarýnem. Bageta je doplněna plátky pečených rajčátek Datterino. Druhá novinka, Telecí bageta s ančovičkami, určitě naláká na pomalu pečené telecí maso s lehce pikantním dresinkem z ančoviček a konfitovaného česneku. Bohatou chuť doplňují marinované okurky a zlatavá, křupavá pancetta.

ObeBagety_HiRes

Toskánci miluji také luštěniny, často jsou přezdívání jako „jedlíci fazolí“ a to díky jejich oblibě k bílým fazolím cannelini. Ty Riccardo Lucque použil k přípravě Krému z bílých fazolí – typické husté toskánské polévce, kterou navíc vylepšil slávkami, citrónovým olejem a chilli. Odlehčené menu Fit Calories je tentokrát plné sezonní zeleniny a šťavnatého pesta. Pochutnat si tak můžete na tortille s bylinkovým kuskusem, pistáciemi a chilli. Vláčnost jí dodává jemné italské mascarpone, křehkost zase salát little gem. Pro druhou svačinku zvolil Riccardo Lucque olivový chléb. Ten je na rozdíl od nejtradičnějšího toskánského chleba, který se ani nesolí, plný nových chutí. Mezi dvěma plátky najdete marinované artyčoky, ricottu s pestem, pečená rajčátka, rukolu s medovou zálivkou a hoblinky parmazánu. Takhle vypadá pravý italský piknik!

Kuskus_HiRes

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.