Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích se vrací do Prahy! A místo pouhého víkendu – jako tomu bylo v minulých letech – nabídne Pražanům i návštěvníkům české metropole hned deset dní plných různých variací této světově oblíbené atrakce. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy nebo se zde bude podávat drink.
Dlouho očekávaná akce se uskuteční na konci léta, konkrétně od 1. do 10. září v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na Prahu, a to zvláště při západu slunce. Navíc se vše bude odehrávat uprostřed krásně zeleného parku, což jen prohloubí romantický zážitek.
Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. Adrenalinového napětí, které vyvolává sezení ve volném prostoru zavěšené plošiny vyzdvihnuté do výšky padesáti metrů, s romantickou atmosférou a úchvatným výhledem na pražské historické centrum. A to vše samozřejmě podpoří mimořádný gurmánský zážitek, neboť na plošině se budou servírovat delikatesy připravené slavným michelinským šéfkuchařem Rolandem Huberem.
Pojďme si úspěšného vídeňského šéfkuchaře trochu představit. Roland Huber, oceněný prestižní michelinskou hvězdou, vaří v restauraci Le Ciel, která sídlí v sedmém patře luxusního hotelu The Grand, odkud je fantastický výhled na Vídeň. Roland vaří ze sezónních a lokálních surovin, rád používá třeba úhoře z Neziderského jezera, jehněčí maso z Alp, čerstvý chřest či houby.
A jak probíhá samotné hodování v oblacích? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.
Kulinární události Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3775 – 3995 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3245 – 3495 korun, oběd vychází na 1595 – 1695 korun a bublinky servírované v oblacích budou stát jen 790 – 950 korun. Na stránkách www.dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.