Sociální sítě
Nahoru

Vychutnejte si letní piknik s kvalitními delikatesami a vínem

Dobré jídlo a pití k létu neodmyslitelně patří. Večírky na zahradě a pikniky v přírodě jsou totiž typické především pro letní období. Všechny potřebné suroviny na jednom místě během prázdnin nabízí například karlínské bistro a prodejna delikates Premier Mercato s domácí pekárnou. „Snažíme se v rámci jedné kamenné prodejny poskytnout špičkové suroviny všeho druhu. U příležitosti letních pikniků u nás nechybí kvalitní sýry, salámy, nakládaná zelenina ani pestrý výběr přírodních limonád a vín,“ říká Radek Tureček, spolumajitel karlínského Premier Mercata, které provozuje distribuční společnost Premier Wines & Spirits.

int_005Bistro a prodejna pochoutek Premier Mercato se nachází v srdci Karlína na Pobřežní ulici. Do České republiky dováží kvalitní suroviny z celého světa, neschází mezi nimi oblíbené sýry typů manchego a grana padana nebo kozí sýry z farmy Queseria. „Zakládáme si na rozsáhlé nabídce sýrů. Kromě těch španělských nebo italských proto prodáváme například i sýry v biokvalitě z produkce české mlékárny Biovavřinec,“ upřesňuje Radek Tureček.

Mercato_prostor01V případě masitých delikates v prodejně Premier Mercato naleznete šunky, salámy, zvěřinové i kachní paštiky od uznávaných dodavatelů, jakými jsou Cinco Jotas, Behér a Castillo de Canena. Pokud rádi poznáváte nové chutě, potěší vás také nabídka netradičních olivových olejů a produktů z lanýžů včetně lanýžového másla. Premier Mercato má rovněž vlastní pekárnu, ve které se každodenně peče ručně připravovaný kváskový a bezlepkový chléb nebo pletené housky. Domácí pečivo se mimo jiné používá i pro přípravu čerstvých sandwichů vhodných na pikniky.

IMG_8866Kromě jídla lze v Mercatu pořídit také většinu produktů z portfolia Premier Wines & Spirits. K  piknikům v přírodě se báječně hodí hamburská fritz-kola nabitá kofeinem nebo britské organické limonády a sirupy Belvoir z anglických ovocných farem. „Podobně jako vychlazené limonády osvěží na letním pikniku na sluníčku také šumivá vína v čele s prémiovým šampaňským Deutz a španělskou cavou  od legendárního vinařství Codorníu,“ doplňuje manažer Premier Mercata a dodává: „Ať už se rozhodnete si víno vychutnat venku v přírodě nebo přímo u nás v bistru, cena bude vždy stejná. Rozhodli jsme se totiž, že korkovné v našem podniku účtovat nebudeme“.

Premier Mercato

Více z rubriky Restaurace

  • Španělsko na dosah: Tapas Bar Miró

    Temperament Španělů dokonale vystihl Woody Allen ve svém romanticky pojatém dramatu Vicky Cristina Barcelona. Bouřlivé emoce, vášeň ale i fantastické chutě...

    Jan Lidmaňský24.4.2022
  • Humr jinak

    Terasa U Prince je známá svými prvotřídními humry s nekonečným výhledem po staré Praze. Ve spodní částí historického domu se nachází...

    Jan Pešek7.4.2022
  • Michelinský Marco Veneruso šéfkuchařem v CottoCrudo

    Restaurace hotelu Four Seasons v Praze nově vede italský šéfkuchař Marco Veneruso, CottoCrudo výrazně mění své menu. Do Česka Marco přichází...

    Jan Pešek29.3.2022
  • Nový šéfkuchař restaurace DEER

    Restaurace DEER je ukrytá v tajemné uličce v samém centru města. 300 metrů ze Staroměstského náměstí se nachází gastronomická oáza, která...

    Marek Zelený8.3.2022
  • Nové menu šéfkuchaře Marka Hosnedla v restauraci Masaryčka

    Restaurace Masaryčka v centru Prahy se otevřela po velkorysé rekonstrukci před necelým půl rokem. Vyhlášené nádražní restauraci se podařilo více než...

    Marek Zelený15.2.2022
  • Klasika v 21. století

    Casual fine dining J&J v Teplicích je gastronomickou ikonou. Žádný jiný podnik není v kraji lepší a možná i za hranicemi...

    Marek Zelený21.1.2022
  • PRU58 lunch menu

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je jedním z mála klenotů pandemie. Dalo by se na prstech spočítat kolik nových podniků v...

    Jan Pešek17.1.2022
  • Jídlo, chleba, pivo: Zastavte se U Kalendů

    V pražském Podskalí otevřela restaurace s pekárnou U Kalendů. Vedou ji zkušení lidé z Ambiente a propojují v ní kuchařské, pekařské...

    Jan Pešek9.12.2021
  • Svatomartinské menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Svátek sv. Martina je milovníky dobrého jídla napjatě očekávanou událostí. Legend o tom, proč 11. listopadu míří na slavnostní tabuli právě...

    Marek Zelený2.11.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.