Sociální sítě
Nahoru

Slavné tváře se zapojily do záchrany českých motýlů

Střecha budovy Filadelfie na pražské Brumlovce se v pondělí proměnila v ráj motýlů. Přední šperkařská firma JK Jitka Kudláčková zde představila vědomou kolekci Naši motýli, která je nejen krásná a ojedinělá, ale hlavně pomáhá. Část výtěžku z jejího prodeje totiž slouží k záchraně ohrožených obyvatel české přírody.

web_1J7A0144

Není tomu tak dávno, kdy se přední šperkařka Jitka Mlynarčík Kudláčková rozhodla spojit s obecně prospěšnou společností Česká krajina, aby pomohla návratu motýlů do české přírody. „Mám ráda, když mají moje kolekce nějaký smysl a pomáhají. V případě motýlů jsem chtěla, aby se naše děti nemusely chodit dívat na motýly do muzea, ale aby je mohly vidět ve volné přírodě, proto jsem se rozhodla spojit s projektem SOS motýli,“ vysvětlila uznávaná česká šperkařka. I díky její pomoci se podařilo za posledních několik let vrátit do české přírody 42 procent motýlů.

 

web_zmo001b-br-samc-perleť

Myšlenka pomáhat české přírodě prostřednictvím šperků nezaujala jen Jitku Mlynarčík Kudláčkovou a jejího manžela Dušana Mlynarčíka, ale také moderátorské duo Kláru Doležalovou s Karlem Voříškem a celou řadu známých tváří, které se rozhodly akci podpořit a ukázat tak, že jim osud české přírody není lhostejný. Mezi hosty se tak objevila například herečka Ivana Jirešová či moderátorka Štěpánka Duchková.

web_zmo002b-br-sar-perlet

 

Kolekci Naši motýli je možné zakoupit na e-shopu firmy JK Jitka Kudláčková nebo osobně v reprezentativní prodejně, která se nachází v obchodní pasáži budovy Filadelfie v Praze na Brumlovce.

 

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.