Sociální sítě
Nahoru

Carl F. Bucherer s mantou na číselníku

Do pražské pobočky Klenotnictví Altman na Václavském náměstí dorazily tento týden opravdu speciální hodinky značky Carl F. Bucherer. Ta světu odhalila už před více než měsícem na Maledivách limitovanou edici 188 vskutku jedinečných kusů svých potápěčských ScubaTec dedikovaných záchraně mořských mant. Celá kolekce tak nese přízvisko Manta Trust, což je jméno neziskové organizace sídlící na atolu Baa – v těsné blízkosti resortu sítě hotelu Four Seasons, který je jejím hlavním partnerem. Hodinky tak vznikly ve spolupráci špičkových partnerů, což je také důvod jejich dobročinného ducha.

Carl F Bucherer_MantaTrust_2Každý z modelů disponuje unikátní rytinou na dýnku, které zdobí břicho manty. „Nejlepší způsob, jak od sebe rozpoznat jednotlivé manty je právě vzorec tmavých skvrn na jejich bílé břišní části. Každý jedinec je má totiž jinak rozmístěné a navíc různě veliké. Jsou tedy unikátní jako otisk prstu, což nám dovoluje jejichž život mapovat“ prozradil Niv Froman řídící projekty mapování těchto paryb na Maledivách. Právě díky těmto skvrnám lze od sebe jednotlivé manty odlišit a pojmenovat, přičemž fotografickou dokumentaci a kódové označení je možné sledovat na stránkách mantatrust.org. Co je důležité, je skutečnost, že majitel nových hodinek si bude svou mantu, jejíž číselné označení na hodinkách objeví taktéž, pojmenovat.

Samotné 44,6mm hodinky nabídnou jinak vodotěsnost do 500 metrů, s čímž souvisí také přítomnost automatického heliového ventilu. Dvojice vyobrazených mant pak dotváří horizontálně dekorovaný číselník s aperturou pro datum. Pod jeho plochou pracuje automatický strojek, který prošel chronometrickými testy a disponuje tedy COSC certifikací. Nechybí samozřejmě otočná luneta s keramickým kroužkem, luminiscenční zvýraznění indexů a ruček, ocelová spona s extenzí kvůli neoprenu a kaučukový náramek – prostě praktické potápky. A cena? 141 000 Kč, což je velmi zajímavé, neboť se od nelimitovaných modelů řady ScubaTech o moc neliší.

Carl F Bucherer_MantaTrust_1

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.