Sociální sítě
Nahoru

Golfový podzim ve slunné Itálii

Když hrajete golf, nevydržíte bez pravidelného tréninku déle než tři měsíce. A co si budeme nalhávat, na podzim si v Česku moc nezahrajete. Jistě, můžete vyzkoušet simulátory, to však není to pravé ořechové. Nic totiž nenahradí dokonale šťavnatý, měkký a hustý trávník, slunce vycházející nad greenem a rozlehlé vodní překážky přímo magicky přitahující míčky. Hodně hráčů zamíří na podzim na Mauricius nebo na Seychelly, velice oblíbené jsou i Kanárské ostrovy nebo Dubaj. Taková dovolená je však časově hodně náročná… Proč si to tedy trochu nezjednodušit a nevyrazit třeba do Itálie? My jsme pro vás otestovali hned tři hřiště. A hodnotíme je na výbornou!

ja ale bez golfovych hadru haha

Riviera Golf Club

Ani nejdelší jamka na světě, žádný šestipar, ani naopak nejkratší. „User friendly“, dalo by se říct. Příjemné, hratelné hřiště. Poměrně dlouhé fairwaye, jamky vinoucí se přes malé kopečky skrz keře kiwi, vinice a menší lesíky, několik typů odpališť. Tahle osmnáctka bude výzvou pro golfisty všech úrovní.

riviera

Verucchio Golf Club

To, co je pro Verucchio příznačné, jsou výhledy, jež často berou dech. Hřiště lemuje masivní pohoří Monte Carpegna, v pozadí jsou vidět středověká města Verucchio, Torriana a San Leo, v dáli se tyčí hrady v San Marínu. Zdejší osmnáctka je parkového typu, malebná, dlouhá tak akorát. Velké množství bunkerů a menších jezírek ocení jak zdatní amatéři, tak i profesionálové.

verrucchio

Adriatic Golf Club Cervia

Adriatic Golf Club Cervia je lahůdka. Hřiště je rozlehlé, perfektně udržované a skládá se hned ze tří odlišných devítek. Ta první připomíná klasické britské linksové hřiště téměř bez stromů, ale zato s nemilosrdným roughem a spoustou strategicky umístěných vodních překážek. Druhá je spíše severoamerického stylu, mírně vlnitá s úzkými fairwayemi, třetí devítka pak zaujme svým jednoduchým, avšak velmi povedeným designem. Těžko si tohle místo nezamilovat…

cervia

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.