Sociální sítě
Nahoru

ROXY již brzy oslaví 25 let na scéně!

Jeden z kultovních klubů tuzemské taneční a kulturní scény oslaví na konci října první čtvrtstoletí existence. Při této výjimečné

příležitosti jsme krátce vyzpovídali ředitele nekonvenčního prostoru Jardu Stanka.

Brzy oslavíte 25. narozeniny, jaké výzvy vidíte, když se ohlížíte zpátky?

K jednoznačně nejtěžším úkolům patří udržet klub, divadlo i galerii, tedy celý náš multidisciplinární kulturní stánek, naživu. Rizik spojených s provozováním je mnoho a kromě toho se prostředí pro rozvoj a provoz kultury neustále komplikuje – například letos nám byl odebrán magistrátní grant. Celkově Roxy prošla různými etapami a její situace se měnila spolu s lidmi v realizačních týmech, se společenskou a ekonomickou situací v zemi. Naštěstí máme silný kořínek a vůli jít dál, a tak se nám podařilo překonat i opravdu kritické situace, k nimž patřilo například kompletní vytopení při povodních v roce 2002 nebo uzavření klubu rozhodnutím stavebního úřadu v roce 2011. To všechno byly ale jen provozní „nehody“. Naším nejnáročnějším úkolem je především dlouhodobé udržení programu na špičce.

Předpokládám, že při příležitosti oslav jste si přichystali něco opravdu mimořádného…

K pětadvacetinám Roxy se nám podařilo připravit opravdu vytříbený týdenní program. K jeho vrcholům bude patřit například James Zabiela, Goldfrapp, Stephan Bodzin, nebo Stimming, takže máme za to, že je na co se těšit!

Více o chystaném programu: www.roxy.cz

web_24_www.klapper

FOTO: Petr Klapper

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.