Sociální sítě
Nahoru

PLES PATRIOTŮ PŘILÁKAL CELEBRITY, DRES PETRA ČECHA SE VYDRAŽIL ZA 50 000 KČ

Na Centropol 9. Plesu severočeských patriotů se v sobotu vydražil za 50 tisíc korun dres fotbalové legendy a současného gólmana Arsenalu Petra Čecha. Výtěžek dražby zajistí měsíční rehabilitační léčbu čtyřleté Leonky, která je stižena dětskou mozkovou obrnou.

Jakub Kohák draží dnes fotbalového brankáře Petra Čecha

Jakub Kohák draží dres fotbalového brankáře Petra Čecha

Moc si toho vážím. Jsem strašně dojatá,“ uvedla babička Leonky, která se o holčičku stará od narození.

Jsem rád, že jsem mohl přispět k tomu, aby se měla trochu lépe. Doufám, že jí vydražené peníze zajistí vhodnou zdravotní péči a větší šanci, aby chodila,“ uvedl Petr Čech k záměru podpořit Leonku, pro kterou od loňského podzimu shání prostředky na léčbu Nadační fond Energie pomáhá. Založili ho majitel společnosti Centropol, předního dodavatele elektřiny a plynu v ČR, Aleš Graf společně se svou manželkou, operní pěvkyní Lenkou Graf.

Častku 50 000 Kč za vydražený dres předal Aleš Pospíšil, manažer vnějších vztahů a mluvčí společnosti Centropol, babičce postižené Leonky

Častku 50 000 Kč za vydražený dres předal Aleš Pospíšil, manažer vnějších vztahů a mluvčí společnosti Centropol, babičce postižené Leonky

Právě její zásluhou proběhly loni dva předvánoční benefiční koncerty v ústeckém kostele sv. Vojtěcha, díky nimž se podařilo shromáždit peníze na čtyřtýdenní léčebný pobyt Leonky v Lázních Klimkovice. Další akcí byla dražba dresu Petra Čecha. „Slíbili jsme, že Leonce budeme pomáhat. Získané prostředky za vydražený dres jsou toho součástí,“ uvedl manažer vnějších vztahů a tiskový mluvčí Centropolu Aleš Pospíšil.

Příběh malé Leonky je skutečně pohnutý. Narodila se extrémně předčasně, už ve 23. týdnu těhotenství. Po porodu vážila jen o malinko víc než půl kilogramu. Diagnóza byla neúprosná – dětská mozková obrna. Šance na přežití byla pramalá. Paní Plintová, babička Leonky, se však s nepříznivou prognózou lékařů nesmířila. Díky ní Leonka svůj boj o přežití vyhrála. Babička s ní neúnavně cvičí a Leonka dělá pokroky, a to i díky lázeňské léčbě a podpoře Nadačního fondu Energie pomáhá.

Helena Vondráčková zazpívala na Plesu severočeských patriotů

Helena Vondráčková zazpívala na Plesu severočeských patriotů

Plesu se zúčastnila řada celebrit: Helena Vondráčková, Olga Lounová, Michal Hrůza, Michal David, Ondřej Ruml a Felix Slováček. Na Ples zavítala i zpěvačka Martina Bárta.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.