Sociální sítě
Nahoru

Mistři italské gastronomie otevřeli v Praze první BBQ Gourmet “Maso je Maso”

Evropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli otevřeli v Praze první barbecue gourmet jménem „Maso je Maso“. Nová restaurace se zaměřuje na přípravu prvotřídních steaků a burgerů z výběrového masa.

Daniele Govoni u grilu Big Green Egg Maso je Maso Foto Matteo De CarliNejlepší z nejlepších. I tak by šlo popsat koncept prvního barbecue gourmetu, který najdete v pražské Belgické ulici. Základní filozofií nově otevřené gurmánské restaurace je příprava steaků a burgerů z nejlepších mas, připravených na prvotřídním keramickém grilu, tím nejpovolanějším evropským mistrem v grilování Danielem Govonim. V restauraci vaříme výhradně z výběrová masa. Menu, které jsme s Danielem pro hosty připravili, jinde v Praze nenajdete. Kvalita masa a způsob jeho zpracování prostě musíte přijít ochutnat,” vysvětluje koncept gourmetu někdejší šéfkuchař michelinské restaurace Cipriani v New Yorku a současný provozovatel gourmetu Matteo De Carli.

Maso je Maso interier BBQ gourmet Foto Matteo De Carli 1800x1200Pro přípravu pokrmů používají v gourmetu například maso hovězího skotu ustájeného v ohradách Scottona Scaligera, u kterého jsou dodržována přísná kritéria pro samotný chov a důraz je kladen na zachování přirozeného způsobu jeho života. Označení Scottona totiž znamená specifické období života krávy, která se nachází na počátku plodnosti, což dodává jejímu masu nezaměnitelnou vyzrálou chuť, jedinečné mramorování a především skvělou chuť a vůni. Vynikající výživové hodnoty tohoto masa, ve kterém převažuje obsah nesaturovaného tuku, má navíc velké množství proteinů a vyznačuje se dobrou stravitelností. Vedle hovězího Scottona připravuje restaurace také steaky a burgery z plemena Black Angus pocházejícího z Benátska na severu Itálie nebo z českého řeznictví Martina Kloudy, které se zaměřuje výhradně na přípravu hovězího a vepřového masa nejvyšší kvality z českých farem.

Daniele Govoni Maso je Maso Foto Matteo De Carli 1200colorEvropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli připravili pro hosty menu, které jinde v Praze nenajdete. Mimo zmíněné vynikající steaky a burgery z nejlepšího masa v menu najdete například křupavé uzené kousky z vepřového pupku, které jsou uzené 12 hodin v kouři z třešňového dřeva. Ochutnat můžete také Danielovu domácí BBQ omáčku, výběrovou morkovou kost grilovanou na ohni s drceným pepřem a cibulovou krustou či grilovaný květák se směsí orientálních koření a bylinek.

V gourmetu ‘Maso je Maso’ společně s Matteem znovu oživujeme tradici grilování na ohni a uzení v kuchyni,” doplňuje podstatu konceptu evropský mistr v grilování  a člen poroty mezinárodních BBQ soutěží Daniele Govoni.

První BBQ Gourmet nabízí hostům jedinečný gastronomický zážitek. Výběrová masa v restauraci připravuje nebo udí evropský mistr v prvotřídním keramickém grilu Big Green Egg (Pellet BBQ), kde jejich chuť nabývá výjimečné a opěvované jemnosti. Samotná příprava masa na grilu navíc splňuje nároky na zdravé vaření a současně mu dodává mimořádnou šťavnatost a chuť dřevěného uhlí.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.