Sociální sítě
Nahoru

Mistři italské gastronomie otevřeli v Praze první BBQ Gourmet “Maso je Maso”

Evropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli otevřeli v Praze první barbecue gourmet jménem „Maso je Maso“. Nová restaurace se zaměřuje na přípravu prvotřídních steaků a burgerů z výběrového masa.

Daniele Govoni u grilu Big Green Egg Maso je Maso Foto Matteo De CarliNejlepší z nejlepších. I tak by šlo popsat koncept prvního barbecue gourmetu, který najdete v pražské Belgické ulici. Základní filozofií nově otevřené gurmánské restaurace je příprava steaků a burgerů z nejlepších mas, připravených na prvotřídním keramickém grilu, tím nejpovolanějším evropským mistrem v grilování Danielem Govonim. V restauraci vaříme výhradně z výběrová masa. Menu, které jsme s Danielem pro hosty připravili, jinde v Praze nenajdete. Kvalita masa a způsob jeho zpracování prostě musíte přijít ochutnat,” vysvětluje koncept gourmetu někdejší šéfkuchař michelinské restaurace Cipriani v New Yorku a současný provozovatel gourmetu Matteo De Carli.

Maso je Maso interier BBQ gourmet Foto Matteo De Carli 1800x1200Pro přípravu pokrmů používají v gourmetu například maso hovězího skotu ustájeného v ohradách Scottona Scaligera, u kterého jsou dodržována přísná kritéria pro samotný chov a důraz je kladen na zachování přirozeného způsobu jeho života. Označení Scottona totiž znamená specifické období života krávy, která se nachází na počátku plodnosti, což dodává jejímu masu nezaměnitelnou vyzrálou chuť, jedinečné mramorování a především skvělou chuť a vůni. Vynikající výživové hodnoty tohoto masa, ve kterém převažuje obsah nesaturovaného tuku, má navíc velké množství proteinů a vyznačuje se dobrou stravitelností. Vedle hovězího Scottona připravuje restaurace také steaky a burgery z plemena Black Angus pocházejícího z Benátska na severu Itálie nebo z českého řeznictví Martina Kloudy, které se zaměřuje výhradně na přípravu hovězího a vepřového masa nejvyšší kvality z českých farem.

Daniele Govoni Maso je Maso Foto Matteo De Carli 1200colorEvropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli připravili pro hosty menu, které jinde v Praze nenajdete. Mimo zmíněné vynikající steaky a burgery z nejlepšího masa v menu najdete například křupavé uzené kousky z vepřového pupku, které jsou uzené 12 hodin v kouři z třešňového dřeva. Ochutnat můžete také Danielovu domácí BBQ omáčku, výběrovou morkovou kost grilovanou na ohni s drceným pepřem a cibulovou krustou či grilovaný květák se směsí orientálních koření a bylinek.

V gourmetu ‘Maso je Maso’ společně s Matteem znovu oživujeme tradici grilování na ohni a uzení v kuchyni,” doplňuje podstatu konceptu evropský mistr v grilování  a člen poroty mezinárodních BBQ soutěží Daniele Govoni.

První BBQ Gourmet nabízí hostům jedinečný gastronomický zážitek. Výběrová masa v restauraci připravuje nebo udí evropský mistr v prvotřídním keramickém grilu Big Green Egg (Pellet BBQ), kde jejich chuť nabývá výjimečné a opěvované jemnosti. Samotná příprava masa na grilu navíc splňuje nároky na zdravé vaření a současně mu dodává mimořádnou šťavnatost a chuť dřevěného uhlí.

Více z rubriky Restaurace

  • Letní menu v Pelikánovi

    Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách....

    Jan Pešek29.4.2021
  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Luxus na Příkopech

    Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního...

    Jan Pešek1.3.2021
  • Lagarto v přímém přenosu i na Valentýna

    Teplická restaurace J&J, která patří do severočeské sítě Lagarto, v těchto dnech rozeběhla skvělou online akci. Otevřená kuchyně, která dominuje celému...

    Jan Pešek12.2.2021
  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozváží své speciality

    Události posledních dní nám opět obrátily život vzhůru nohama. V této nelehké době bychom proto na své blízké měli myslet dvojnásob....

    Jan Pešek29.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.