Sociální sítě
Nahoru

Originální přístup v home by Unic

Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v ranních hodinách je vyžadován velký bufetový stůl, místo pro pečivo nebo dokonce koutek s cereáliemi, večerní pojetí identického prostoru musí být diametrálně odlišné a nabízet spíš soukromí, ne-li dokonce intimní atmosféru. To se v prostorách restaurace v přízemí hotelu Unic podařilo skloubit vskutku znamenitě.

homebyunic (16)Skvěle volená designová světla vytváří cloud a osvětlují pravou část prostoru, zatímco vlevo dopadá svit ze směrových bodovek, ale také z osvětlené zahrádky hotelového vnitrobloku. Hřejivou atmosféru asociující domov, respektive jeho společenské prostory, pak skvěle dotváří dřevěné stolky s křesly různých stylů. Koneckonců restaurace se jmenuje home by Unic a útulné prostory název skvěle vystihují.

homebyunic (1)V hlavní roli je zde však samozřejmě jídlo, o jehož přípravu se stará Plzeňan Petr Šmrha. Ten působil jako šéfkuchař i v pražských restauracích, jako je Battistova cihelna nebo Fama Grand Restaurant, kde se jeho styl utvářel. Je totiž velmi specifický a klade důraz na lokální suroviny a moderní interpretaci české kuchyně. To je koneckonců znát už při nahlédnutí do menu děleného na oblasti „statek“, „jezero a řeka“, „les a louka“ a „zahrada“.

UNIC_jarní menu_jelení hřbet, kaštany, brusinky, jalovec (2)V současné době je v restauraci na samém okraji Petrského náměstí v Praze představováno nové menu vítající jaro. Jako obvykle se šéfkuchař Petr Šmrha nechal inspirovat klasickými českými recepty a vzpomínkami na dětství a při vaření využil nejen lokální sezónní potraviny, ale i tradiční české koření a bylinky. Celý koncept restaurace home by Unic koneckonců stojí, jak již bylo naznačeno, na lásce šéfkuchaře k domovu a české přírodě.

UNIC_jarní menu_presovaný vepřový bok, černé pivo, tvarůžky (1)Z jarního menu můžete vyzkoušet například kapří kroketu, dále šéfkuchař představí vepřové na černém pivu s tvarůžky integrovanými v bramborovém pyré nebo jelení hřbet na jalovci s kaštany a brusinkami. Za doporučení rozhodně stojí také fermentovaná pšenice s cuketou a hlívou ústřičnou, případně experimentální předkrm, který lze využít i jako svěží mezichod při degustaci – v Petriho misce podávaný kozí sýr s karotkou a broskvovým medem. Celou ochutnávku můžete zakončit tradičním dezertem v moderní úpravě: pěna z krupicové kaše s rebarborou a černým bezem.

UNIC_jarní menu_pěna z krupicové kaše, rebarbora, černý bez (2)

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.