Sociální sítě
Nahoru

Originální přístup v home by Unic

Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v ranních hodinách je vyžadován velký bufetový stůl, místo pro pečivo nebo dokonce koutek s cereáliemi, večerní pojetí identického prostoru musí být diametrálně odlišné a nabízet spíš soukromí, ne-li dokonce intimní atmosféru. To se v prostorách restaurace v přízemí hotelu Unic podařilo skloubit vskutku znamenitě.

homebyunic (16)Skvěle volená designová světla vytváří cloud a osvětlují pravou část prostoru, zatímco vlevo dopadá svit ze směrových bodovek, ale také z osvětlené zahrádky hotelového vnitrobloku. Hřejivou atmosféru asociující domov, respektive jeho společenské prostory, pak skvěle dotváří dřevěné stolky s křesly různých stylů. Koneckonců restaurace se jmenuje home by Unic a útulné prostory název skvěle vystihují.

homebyunic (1)V hlavní roli je zde však samozřejmě jídlo, o jehož přípravu se stará Plzeňan Petr Šmrha. Ten působil jako šéfkuchař i v pražských restauracích, jako je Battistova cihelna nebo Fama Grand Restaurant, kde se jeho styl utvářel. Je totiž velmi specifický a klade důraz na lokální suroviny a moderní interpretaci české kuchyně. To je koneckonců znát už při nahlédnutí do menu děleného na oblasti „statek“, „jezero a řeka“, „les a louka“ a „zahrada“.

UNIC_jarní menu_jelení hřbet, kaštany, brusinky, jalovec (2)V současné době je v restauraci na samém okraji Petrského náměstí v Praze představováno nové menu vítající jaro. Jako obvykle se šéfkuchař Petr Šmrha nechal inspirovat klasickými českými recepty a vzpomínkami na dětství a při vaření využil nejen lokální sezónní potraviny, ale i tradiční české koření a bylinky. Celý koncept restaurace home by Unic koneckonců stojí, jak již bylo naznačeno, na lásce šéfkuchaře k domovu a české přírodě.

UNIC_jarní menu_presovaný vepřový bok, černé pivo, tvarůžky (1)Z jarního menu můžete vyzkoušet například kapří kroketu, dále šéfkuchař představí vepřové na černém pivu s tvarůžky integrovanými v bramborovém pyré nebo jelení hřbet na jalovci s kaštany a brusinkami. Za doporučení rozhodně stojí také fermentovaná pšenice s cuketou a hlívou ústřičnou, případně experimentální předkrm, který lze využít i jako svěží mezichod při degustaci – v Petriho misce podávaný kozí sýr s karotkou a broskvovým medem. Celou ochutnávku můžete zakončit tradičním dezertem v moderní úpravě: pěna z krupicové kaše s rebarborou a černým bezem.

UNIC_jarní menu_pěna z krupicové kaše, rebarbora, černý bez (2)

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.