Sociální sítě
Nahoru

Originální přístup v home by Unic

Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v ranních hodinách je vyžadován velký bufetový stůl, místo pro pečivo nebo dokonce koutek s cereáliemi, večerní pojetí identického prostoru musí být diametrálně odlišné a nabízet spíš soukromí, ne-li dokonce intimní atmosféru. To se v prostorách restaurace v přízemí hotelu Unic podařilo skloubit vskutku znamenitě.

homebyunic (16)Skvěle volená designová světla vytváří cloud a osvětlují pravou část prostoru, zatímco vlevo dopadá svit ze směrových bodovek, ale také z osvětlené zahrádky hotelového vnitrobloku. Hřejivou atmosféru asociující domov, respektive jeho společenské prostory, pak skvěle dotváří dřevěné stolky s křesly různých stylů. Koneckonců restaurace se jmenuje home by Unic a útulné prostory název skvěle vystihují.

homebyunic (1)V hlavní roli je zde však samozřejmě jídlo, o jehož přípravu se stará Plzeňan Petr Šmrha. Ten působil jako šéfkuchař i v pražských restauracích, jako je Battistova cihelna nebo Fama Grand Restaurant, kde se jeho styl utvářel. Je totiž velmi specifický a klade důraz na lokální suroviny a moderní interpretaci české kuchyně. To je koneckonců znát už při nahlédnutí do menu děleného na oblasti „statek“, „jezero a řeka“, „les a louka“ a „zahrada“.

UNIC_jarní menu_jelení hřbet, kaštany, brusinky, jalovec (2)V současné době je v restauraci na samém okraji Petrského náměstí v Praze představováno nové menu vítající jaro. Jako obvykle se šéfkuchař Petr Šmrha nechal inspirovat klasickými českými recepty a vzpomínkami na dětství a při vaření využil nejen lokální sezónní potraviny, ale i tradiční české koření a bylinky. Celý koncept restaurace home by Unic koneckonců stojí, jak již bylo naznačeno, na lásce šéfkuchaře k domovu a české přírodě.

UNIC_jarní menu_presovaný vepřový bok, černé pivo, tvarůžky (1)Z jarního menu můžete vyzkoušet například kapří kroketu, dále šéfkuchař představí vepřové na černém pivu s tvarůžky integrovanými v bramborovém pyré nebo jelení hřbet na jalovci s kaštany a brusinkami. Za doporučení rozhodně stojí také fermentovaná pšenice s cuketou a hlívou ústřičnou, případně experimentální předkrm, který lze využít i jako svěží mezichod při degustaci – v Petriho misce podávaný kozí sýr s karotkou a broskvovým medem. Celou ochutnávku můžete zakončit tradičním dezertem v moderní úpravě: pěna z krupicové kaše s rebarborou a černým bezem.

UNIC_jarní menu_pěna z krupicové kaše, rebarbora, černý bez (2)

Více z rubriky Gastro

  • Tam, kde si vinaři i rybáři přijdou na své

    V srdci vinařské oblasti jižní Moravy a jen kousek od jezera Velký Bílovec naleznete útulný family friendly hotel Akademie Velké Bílovice....

    Marek Zelený9.5.2019
  • Restaurace Nota Bene výrazně dospěla

    Nota Bene bylo založeno začátkem roku 2012. Zpočátku v páru s vlastním mini pivovarem. Nota Bene v průběhu let dospívalo a...

    Jan Pešek3.5.2019
  • Vapiano s novým letní menu a cuketovým zoodles

    Slunce budiž pochváleno – a nové, odlehčené menu, které spolu s ním právě přichází do Vapiana, také. Je velmi svěží, je...

    Jan Pešek3.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
  • Svěží menu v Babiččině zahradě

    Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především...

    Jan Pešek1.5.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
  • Fata Morgána i v Karlových Varech

    Skupina ubytovacích zařízení Revelton se v těchto dnech rozrostla o další apartmánový dům. Revelton Suites Karlovy Vary a Revelton Studios Františkovy...

    Marek Zelený27.4.2019
  • Meet point nedaleko Václaváku

    Restaurace La Rotonde v hotelu Alcron nabízí týdenní menu, které láká široké okolí k obědům. Nově nemusí host volit celé menu...

    Jan Pešek25.4.2019
  • Alcron na skok v populárním Taru

    Ve vyhlášené restauraci Alcron vládne head chef Jakub Černý a ten se rozhodl nejen chuťově obohatit menu, ale také restauraci Alcron...

    Marek Zelený15.4.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.