Sociální sítě
Nahoru

Biologická liposukce

Nehezké polštářky na různých místech těla, na které neplatí diety ani cvičení, trápí dnes mnoho lidí. Díky novince, kterou jako první v České republice nabízí renomovaná Klinika GHC Praha, je teď možné je rychle, bezpečně a také šetrně odstranit.

ghc 1Liposukcí existuje celá řada, ale jedině biologická injekční liposukce způsobuje, že se zcela rozruší a z těla pak kompletně, šetrně a bez zatížení jater vyloučí celé tukové buňky, což pro lékaře i pacienty představuje zásadní posun,“ vysvětluje MUDr. Jana Eftimovská, estetická dermatoložka z Kliniky GHC Praha, která je zatím i jedinou lékařkou, která v České republice metodu biologické liposukce školí, aby ji mohli využívat další specialisté. Některé dosud užívané injekční lipolýzy nebo ultrazvukové metody totiž dokáží tuk z buněk pouze „rozpustit a vypustit“. Buňka zůstává na svém místě dál a tuk se pak metabolizuje a z těla vyloučí játry, což může organismus zatížit.

ghc2Biologická liposukce se hodí na všechny části těla, kde se hromadí tuk. Tedy hlavně na břicho, pas, paže, stehna či kolena, takže lze její pomocí krásně zformovat postavu. „Takzvané špeky a madla lásky, tuk nad koleny a tuk na stehnech, tvořící nehezké ´jezdecké kalhoty´, ale i citlivé části obličeje, podbradek nebo přední strana stehna či lýtka, kde se jinak liposukce spíše nedoporučuje,“ vypočítává místa vhodná pro ošetření doktorka Eftimovská.

ghc 3Při biologické liposukci se do vybraného místa vpraví tenkými jehličkami velmi účinný koktejl, namíchaný z vysokých dávek speciálně upraveného vitamínu C a trojmocného železa. Tyto – pro tělo jinak blahodárné látky – totiž ve vysoké koncentraci tukové buňky zcela bezpečně zničí. Jako jediná z dosud známých metod si tak biologická liposukce účinně poradí i s ložisky tuku třeba v dolní partii obličeje nebo v okolí očí. A umí to bez řezání a samozřejmě i bez narkózy,“ vysvětluje MUDr. Eftimovská. Tím, že tukové buňky zmizí včetně své stěny a obalu, navíc nedochází ani k jojo efektu.

ghc 4

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.