Sociální sítě
Nahoru

Boucheron oslavuje krásu přírody

Klenotnický dům Boucheron letos slaví 160 let výročí ve velkolepém stylu. Jako poctu dosavadní tvorbě šperkařského domu a jeho neutuchající touze po inovaci vytvořil jedinečnou kolekci high jewelry Nature Triomphante, která otevírá brány do nové éry kreativity.

Kolekce vzdává hold přírodě jako jedné ze stěžejních částí své kreativity a inspiruje se stylem art deco. Šperkaři tentokrát odložili tužky stranou a vyvinuli nový proces designování šperků. Rozhodli se pracovat se skutečnými rostlinami, jako je břečťan, pivoňka a přímo je do jednotlivých šperků zakomponovat. Díky tomu se jim podařilo dokonale přírodu napodobit a zachytit každičký detail okvětního lístku či listu. Ozdobte se šperky, které jsou stejně reálné, jako příroda sama.

V rámci pečlivě střeženého výrobního procesu Boucheron vytvořil celkem devět unikátních prstenů s motivy květin – sasanky, macešky, hortenzie a pivoňky. Boucheron pro své „Fleur Eternelle“ používá skutečné okvětní lístky. Ty jsou na šperk upevněny bez použití barviv či chemikálií. Proces stabilizace lístků zachovává jejich přirozenou barvu a patentovaná politura dodává každému okvětnímu plátku sametový povrch, který posiluje jeho strukturu a zachycuje každou křivku.

Vytvoření takového díla je výsledkem mnohaletého výzkumu a mimořádného tvůrčího úsilí, což dokazuje odvahu, vysokou odbornost a preciznost řemeslníků klenotnického domu Boucheron.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.