Sociální sítě
Nahoru

Překvapení ve Varšavě

Už je to téměř 30 let, co Bar and Books nabízí své náročné klientele novinky ze světa prvotřídního alkoholu. Recept na úspěch je přitom stále stejný – dobrá lokalita, široké portfolio spiritů a špičková obsluha. Není divu, že trojici barů v New Yorku a dva v Praze rozšířil také jeden v polské Varšavě.

Vznikl přestavbou budovy známé jako Bílý dům, a to kousek od náměstí v historickém centru města.  Disponuje dvěma patry i nádherným balkónem, ze kterého se nabízí výhled na hradby Starého města, který jako by umocňoval prožitek z interiéru v britském koloniálním stylu.

Ten definují na míru šité barové pulty, obložení z tmavého dřeva a robustní kožené pohovky. Přízemí je svou kapacitou koncipováno spíše komorně a pojme 25 lidí, nicméně vrchní bar zvládne pohodlně trojnásobek. Ten se však nese v duchu doutníkového lounge, což jej předurčuje k pořádání soukromých oslav.  A co musíte při návštěvě ochutnat? Po boku tradičních rumů a whisk(e)y zde vybočuje z řady svou chutí například Kavalan Solist whisky z Tchaj-wanu, která přes svou tmavě rubínovou barvu překvapí květinovým buketem a tóny citrusů. Podobně vás však dostanou whisky Puni Alba z Itálie, Flóki z Islandu nebo prvotřídní místní vodka Mlody Ziemniak.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.