Sociální sítě
Nahoru

Rekordní prodej whisky z roku 1926

Vzácná láhev nejdražší whisky na světě je v dražbě a chystá se další rekord v oblasti archivních lahví alkoholu. Jedná se o Macallan Valerio Adami 1926 a prodej tzv.Bonhams whiskey proběhne 3. října v Edinburghu. Byla balená v roce 1986,a whisky má charakteristickou nálepku navrženou světově proslulým umělcem Valeriem Adamim. Existuje pouze 12 takových lahví, mimo dalších 12 kusů z rukou pop-art umělce Petera Blaka. Láhev je dodávána ve speciálně vyrobené skříňce, která je inspirována tradičním „mosazným a skleněným“ zdobením.

Cena této whisky se odhaduje na 700 000 až 900 000 liber. Začátkem letošního roku se prodal set (jedna lahev od každého designéra) za rekordní cenu 1,2 milionu dolarů, tedy asi 26 milionů korun. Vzhledem ke vzácnosti těchto lahví bude bezpochyby poptávka mezi sběrateli enormní. Specialista na tento druh whisky v Edinburghu Martin Green řekl: „Macallan 1926 60 let starý je považován za svatý grál mezi whisky. Jeho výjimečná vzácnost a kvalita jej řadí do své vlastní ligy a největší sběratelé whisky na světě trpělivě čekají po mnoho let, než se na trh dostane třeba jen lahev. Je velkou ctí, že nabízíme tuto úžasně vzácnou whisky v naší aukci v Edinburghu. “ To asi mluví za vše a zbývá už jen zvážit, zda budete mezi majiteli i vy.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.