Sociální sítě
Nahoru

Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí brzlík do Dlouhé ulice, se přesunul na jedno z nejméně pravděpodobných míst – do historických prostor Anežského kláštera na Starém Městě pražském.
Jeden z porotců oblíbené soutěže MasterChef tak nabízí své elixíry s afrodiziakálními lanýži na místě, kde se kdysi potkávali klarisky s františkány. Náhoda? Kontrast světů, dalo by se namítat, ale i přesto si stálá klientela našla ke své oblíbené francouzsko-české kuchyni svou cestu a místo přijala se zalíbením za své.
Dokud budou paprsky podzimního slunce ještě hřát, bude totiž možné stále degustovat tradiční pokrmy, jako je lehce zauzený telecí tatarák (290 Kč) či šneci po Burgundsku (360 Kč), pod staletou lípou, a to na samém okraji klášterních zahrad lemovaných stále fascinující cisterciáckou raně gotickou architekturou.
Co se týče interiéru samotné restaurace, je zřejmé, že historické prostory nedovolují extrémní zásahy, a tak je styl přizpůsoben dosavadním možnostem. To se však snad brzy změní.
Každopádně nic to nemění na kvalitě podávaných chodů a vytříbených vínech z místní vinotéky. Jako hlavní chod doporučujeme poměrně pečené kuřecí suprême s lanýžovou omáčkou (590 Kč) či pány často vyhledávaný hovězí rump steak U.S.D.A. Prime Beef (590 Kč).

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.