Sociální sítě
Nahoru

Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí brzlík do Dlouhé ulice, se přesunul na jedno z nejméně pravděpodobných míst – do historických prostor Anežského kláštera na Starém Městě pražském.

Jeden z porotců oblíbené soutěže MasterChef tak nabízí své elixíry s afrodiziakálními lanýži na místě, kde se kdysi potkávali klarisky s františkány. Náhoda? Kontrast světů, dalo by se namítat, ale i přesto si stálá klientela našla ke své oblíbené francouzsko-české kuchyni svou cestu a místo přijala se zalíbením za své.

Dokud budou paprsky podzimního slunce ještě hřát, bude totiž možné stále degustovat tradiční pokrmy, jako je lehce zauzený telecí tatarák (290 Kč) či šneci po Burgundsku (360 Kč), pod staletou lípou, a to na samém okraji klášterních zahrad lemovaných stále fascinující cisterciáckou raně gotickou architekturou.

Co se týče interiéru samotné restaurace, je zřejmé, že historické prostory nedovolují extrémní zásahy, a tak je styl přizpůsoben dosavadním možnostem. To se však snad brzy změní.

Každopádně nic to nemění na kvalitě podávaných chodů a vytříbených vínech z místní vinotéky. Jako hlavní chod doporučujeme poměrně pečené kuřecí suprême s lanýžovou omáčkou (590 Kč) či pány často vyhledávaný hovězí rump steak U.S.D.A. Prime Beef (590 Kč).

Více z rubriky Degustace

  • Asie od A do Z

    Jednou z nejautentičtějších asijských restaurací u nás je bez pochyby Café Buddha v Balbínově ulici. Je to díky česko – asijskému...

    Jan Pešek27.8.2019
  • Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

    Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém...

    Marek Zelený31.7.2019
  • Festival dobrého vína a kvalitní gastronomie už tuto sobotu

    Stále nemáte plány na tento víkend? Zavítejte na zámek Letovice, kde se koná festival, jehož hlavní myšlenkou je dobré víno a...

    Jan Witek26.7.2019
  • Benjamin přes léto roste

    Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám...

    Jan Pešek8.7.2019
  • Tomáš Horák kouzlí s bylinkami

    Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton Tomáše Horáka okouzlí nejen svou oku lahodící symetrií a uměleckým nádechem, ale také bohatým množstvím...

    Jan Pešek19.6.2019
  • Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

    Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš...

    Jan Pešek27.5.2019
  • Maso v La Rotondě

    Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co...

    Jan Pešek14.5.2019
  • Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

    Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května 2019...

    Jan Pešek9.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.