Sociální sítě
Nahoru

Večeře snů v Disneylandu

Pokud jste někdy chtěli utratit 15 000 dolarů, tedy asi 330 000 Kč za exkluzivní večeři uprostřed království hraček, tak Walt Disney vám to nyní nabízí. Restaurace 21 Royal, ultra-elitní jídelna, která se nachází v Disneylandu v Kalifornii, připravila gastronomické hody na úrovni michellinských restaurací. Již nyní přijímají rezervace na večeři až pro dvanáct lidí, při kterých si můžete vychutnat špičkovou kuchařskou magii značky Disney za “pouhých” 27 500 Kč na osobu. 21 Royal se ukrývá v tzv. Dream Suite kalifornského parku. Původně byla navržena tato část pro samotného Walta Disney, aby měl v parku svůj osobní prostor. Suite Dream bylo ale dokončeno, až když Disney zemřel, tedy v roce 1966. Prostor sloužil jako umělecká galerie prodávající Disneyho umělecké předměty, pak jako soukromé hotelové apartmá pro vítěze soutěží, a nakonec konečně slouží jako soukromá jídelna a salonek pro VIP hosty. Hosté, kteří přicházející do apartmá 21 Royal, jsou vítáni komorníky s koktejly v ruce a malou recepcí na terase. Předkrmy se podávají v obývacím pokoji, aby hosté, kteří procházejí prostorem a čekají na večeři, nebyli zanedbáni. Tento apartmán byl navržen ve stylu 19. století, tedy s velkou opulentností a vznešeností.


Nabídka složená ze sedmi chodů je denně aktualizována šéfkuchařem Andrew Suttonem, který strávil sedm let v Auberge du Soleil v údolí Napa. 21 Royal popisuje menu jako “gobelín nápaditých jídel”; hosté si již pochutnali na polévce z mořských plodů, bažantu, hovězím mase wagyu a mnoha dalších zajímavých pokrmech. Každý chod je spárován s vhodným vínem vybraným sommelierem Mattem Ellingsonem, který pracoval s Wolfgangem Puckem. V pravém Disney stylu je každé jídlo také servírováno. Večeře skončí akorát včas, aby hosté viděli Fantasmic !, proslulý disneylandovský ohňostroj. Balkon Dream Suite nabízí nejlepší pohled na show odkudkoliv v parku. Je to ideální způsob, jak strávit váš jedinečný pohádkový večer. A jakkoli se to zdá nákladné, tak 21 Royal není zdaleka ta nejdražší položka Disneyho parku. Soukromý Club 33 má vstupní poplatek ve výši 25 000 až 100 000 dolarů, tedy 550 000 Kč až 2 200 000 Kč, a na vstup se čeká 14 let, tak je seznam čekatelů dlouhý. I přesto v 21 Royal mají rezervace na několik večerů týdně, což je jasné znamení, že to, co dělá Disney, funguje. Možná není náhoda, že 21 Royal a Club 33 jsou jediná dvě místa v Disneylandu, kde se podává alkohol. Koneckonců, to byl sám Walt, který říkával: “Štěstí je stav mysli.” A když chcete potěšit své ratolesti výletem do říše snů, tak i pro vás to musí být stejně okouzlující zážitek a o to se postará právě tento gastronomický klub.


Pro nejlepší šanci na získání stolu v 21 Royal je nutné rezervovat apartmán šest měsíců předem. 1. den každého měsíce se otevřou rezervace na šest měsíců dopředu. Ačkoli to nebude klasický disney styl postaviček Mickeyho, Donalda nebo Goofy, tak nedostatek kouzel nahradí špičková gastronomie.

Více z rubriky Zahraničí

  • Limitka Hennessy od Vhilse

    Hennessy Very Special představuje novou limitovanou edici lahve, kterou navrhl portugalský streetartový umělec Alexandre Farto, tvořící pod pseudonymem Vhils. Tvorba streetartového...

    Libka Safr10.10.2018
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
  • Zajeďte si do Singapuru

    Restaurace: Odette Místo: Singapur, Asie Kontakt: odetterestaurant.com Singapur a skvělé jídlo – to už asi nikoho nepřekvapí. Dalo se tedy očekávat,...

    Lucie Rohlíková4.9.2017
  • ÚCTA K MATCE ZEMI

    Tří hvězdičková norská michelinská restaurace Maaemo, jejíž jméno v překladu znamená Matka Země, se pod vedením šéfkuchaře Esbena Holmboe Banga soustředí především...

    Lucie Rohlíková2.6.2017
  • Joël Robuchon a další z jeho degustačních ateliérů…

      Jedna z nejočekávanějších gastronomických událostí roku 2016 byla zcela nezpochybnitelně spojena s otevřením dalšího z ateliérů nejznámějšího francouzského šéfkuchaře a multimilionáře Joëla...

    Lucie Rohlíková24.2.2017
  • Bocuse d’Or 2017 aneb Kdo je nejlepším šéfkuchařem světa

    Nejprestižnější kuchařská soutěž na světě zná svého vítěze. Stal se jím Mathew Peters z USA. Na druhé příčce se umístil Christopher William...

    Lucie Rohlíková2.2.2017
  • OPRAVDOVÁ CHUŤ JAPONSKA

    V polovině listopadu prolétla londýnskou Heddon Street v Soho vůně Asie. Své dveře tu totiž otevřela restaurace Sakagura s originálním japonským konceptem. V návaznosti...

    Lucie Rohlíková15.12.2016
  • PŘIJMĚTE POZVÁNÍ NA CESTU ZA PODZIMNÍ CHUTÍ…

    Máte neuvěřitelně mlsný jazýček a milujete chuť delikátních surovin, která se vám rozplyne v ústech? Pak vás bezpochyby naše gourtmetská cesta doslova...

    Lucie Rohlíková31.10.2016
  • VYTŘÍBENÉ CHUTĚ RUSKA

      Jste milovníci dobrého jídla a ochotně cestujete za vybranou chutí? Pak přijměte naši pozvánku do Ruska, kam vás zavedeme hned...

    Lucie Rohlíková19.9.2016
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.