Sociální sítě
Nahoru

Aplikace Vidíš dobře ověří váš zrak

Aplikace  názvem Vidíš dobře umožňuje jednoduchou kontrolu zraku v pohodlí domova. U lidí, kteří brýle nenosí, slouží k otestování ostrosti vidění a určení, zda je vhodné zrak přeměřit u odborníka. Pro ty, kteří už brýle nosí, poslouží jako kontrola stávajících dioptrií. Pomocí jednoduchého zrakového testu díky aplikaci okamžitě zjistíte, zda je vidění dostatečně ostré, nebo je načase vyrazit na přeměření zraku k očnímu lékaři či optometristovi. Projekt Vidíš dobře pomáhá rozpoznat potíže s viděním dříve, než je člověk subjektivně pocítí např. při řízení auta. Aplikaci Vidíš dobře vyvinula společnost Optiscont provozující síť optik a samoobslužných brýlových kiosků v České a Slovenské republice. Hlavním partnerem projektu je Autoklub České republiky.

Aplikace Vidíš dobře je zdarma ke stažení v App Store nebo Google Play. Ke spuštění testu je nutné aplikaci spárovat s počítačem. S celým procesem testování zraku, který i včetně nezbytné technické přípravy trvá jen pár minut, pomůže uživatelům jednoduchý průvodce na webových stránkách www.vidisdobre.cz. „Náš zrak se v průběhu času mění a drobných změn si nemusíme ani všimnout. Proto je pravidelná kontrola zraku velmi důležitá. Jedině tak zjistíme, zda skutečně zrakovou korekci nepotřebujeme, případně zda máme zrakovou korekci stále určenou správně. Díky včasnému podchycení změn vidění je také možné předejít nepříjemným projevům přílišné námahy očí jako jsou bolesti hlavy či pálení očí,“ uvádí Mgr. Andrea Doležalová, optometristka ze společnosti Wichterle & Vacík.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.