Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy. Díky speciálnímu menu šéfkuchaře proslulé restaurace SaSaZu Andyho Tana.
Oslavy letošního čínského nového roku začaly už 28. ledna a pozvolnými kroky vyvrcholí 19. února. V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Zásadním datem je samozřejmě dnešek. 5. únor symbolizuje počátek nové etapy. Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny v průběhu celého roku. A právě velkorysá hostina byla inspirací speciálního menu v restauraci SaSaZu, které budete moci ochutnat týden, od dneška do 12. února.
Menu v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každé sousto má hlubší smysl. Rýže, tak typická pro asijské pokrmy, zajišťuje harmonii. Pikantní červené chilli papričky nosí štěstí. Knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství. A nudle, které se nesmí krájet, slibují dlouhý život (pokrájením by se vám život podle pověr zkrátil). Dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou samozřejmostí. V menu proslulé pražské restaurace se prolínají chutě typické pro Asii. Naleznete v něm pokrmy z ryb, mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího masa. Toto výjimečné menu vyjde na 3 500 Kč pro dvě osoby. A až ho ochutnáte, můžete podle tradičních čínských zvyků zavěsit na strom, který je symbolem oslav, své tajné přání. Speciálně pro tuto akci bude na vás v podniku v pražských Holešovicích čekat.