Sociální sítě
Nahoru

Taxis snow polo světový unikát v Pardubicích

I když padaly teplotní rekordy, tak se podařilo uspořádat první mezinárodní turnaj koňského póla na sněhu TAXIS SNOW POLO. A šlo opravdu o světový unikát, protože finálové zápasy se odehrávaly na ledové ploše pokryté téměř 300 kubíky sněhu. Na pardubické závodiště přijely kamiony se sněhem z Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě. Nakonec jich bylo čtrnáct. Poslední vrstvu sněhu malé „bagříky“ na ledovou plochu rozhrnuly v sobotu ráno, tedy v den D mezinárodního turnaje. „Příprava byla náročná, někteří nás možná označovali i za blázny. Ale podařilo se. Odolali jsme počasí, divákům nabídli nový sport v Pardubicích a podle ohlasů hráčů si turnaj užili i oni,“ řekl místopředseda představenstva Dostihového spolku Martin Korba. V mezinárodním turnaji se utkaly čtyři týmy. Ve žlutých barvách České mincovny nastoupilo maďarské trio, které také nakonec zvítězilo, když porazilo Slovensko. Tuto zemi reprezentovali hráči v barvách černého týmu Raiffeisen Leasing. V červených barvách Tesla nastoupil tým složený z hráčů z několika zemí Evropy. A konečně domácí – v modrých barvách Insight Home.

Do turnaje nastoupilo 14 hráčů, kteří během hry vystřídali šestadvacet koní. Součástí turnaje bylo také dětské polo. Na vše dohlížel rozhodčí Brad Rainford-Blackett – profesionální hráč póla z Velké Británie, který hraje na oficiálních turnajích v Evropě a v Austrálii. „Už jsem párkrát snow polo hrál, ale na ledové ploše to byl zážitek. I přes nepříznivé podmínky byla herní plocha výborně připravená. Je to vynikající nápad, zázemí závodiště je perfektní. Poprvé v České republice jsme hráli před tribunou, což byl zážitek. Přišlo hodně lidí a hezky fandili, a to hráče nabudí. Těším se na další akce Taxis Polo. Věřím, že se to stane pravidelnou součástí koňského kalendáře v Pardubicích,“ komentoval turnaj Achim Jähnke, jednatel Aviator Polo Clubu, který sám do hry nastoupil v barvách TESLA týmu. Na čem se určitě všichni shodli, že takové zajímavé sporty je třeba do Čech přivážet. Jedná se o spojení společesnké události se sportem a to je vždy i pro významné partnery a firmy zajímavé. Sobotní turnaj bylo navíc možné sledovat také na online streamu na stránkách EquiTV. Česká televize pak ve středu 6. března přinese na programu ČT Sport záznam turnaje, ve dnech 7. a 14. března jej bude reprízovat.Taxis Polo se do Pardubic vrátí v létě. Ve dnech 7. – 9. června se na pardubickém závodišti uskuteční Taxis Polo Open Cup a od 16. do 18. srpna pak Taxis Polo Beach.

 

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.