Sociální sítě
Nahoru

Madeleine Albright hrdě nosí lva od ALO diamonds

Českou republiku v minulých dnech navštívila česká rodačka Madeleine Albright. Bývalá ministryně zahraničních věcí USA je známá nejen jako jedna z nejvlivnějších žen světové politiky, ale i jako velká milovnice broží. Na slavnostní shromáždění ve Španělském sále Pražského hradu u příležitosti 20. výročí vstupu Česka do NATO si připnula svou nejoblíbenější brož ve tvaru českého lva od ALO diamonds.

Výjimečný zlatý šperk osazený 226 malými diamanty, 28 rubíny a 9 safíry této noblesní dámě v roce 2014 daroval klenotník a majitel ALO diamonds Alojz Ryšavý v rámci oslav 25 let od sametové revoluce v americkém Kongresu. Pro největší české klenotnictví je samozřejmě velkou poctou, když může tuto jedinečnou osobnost vidět, jak stále hrdě nosí brož, kterou speciálně pro ni vytvořili zlatníci ALO diamonds. Madeleine Albright výjimečný klenot připnula vícekrát. Promluvila s ním ve Španělském sále Pražského hradu k osobnostem, jež přijely na konferenci k 20. výročí vstupu Česka, a také jej měla i při exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi.

„Zhotovení brože, která symbolizuje český a slovenský stát prostřednictvím lva se slovenským dvojitým křížem, trvala zhruba jeden měsíc. Brož vážící přes 21 gramů jsem paní Madeleine Albright osobně daroval v roce 2014 v Knihovně Václava Havla v americkém Kongresu u příležitosti 25. výročí od sametové revoluce. Madeleine Albright si nesmírně vážím za její neutuchající podporu Česka ve světě. Pro všechny pracovníky v ALO diamonds je opravdu velkou poctou vidět, že ji při významných událostech zdobí brož vyrobená právě v našem uměleckém ateliéru,“ prozradil Alojz Ryšavý, klenotník a majitel ALO diamonds.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.