Sociální sítě
Nahoru

Vegetariánský gastro orgasmus

Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich. Menu bude k dispozici vždy jeden pátek a sobotu v měsíci.

Od dubna budou moci návštěvníci restaurace Benjamin ochutnat jarní vegetariánské menu executive chefa Štěpána Návrata, šéfkuchařů Radka Jakubce a Tomáše Torhana. V nabídce nebude však pokaždé, ale pouze jeden pátek a jednu sobotu v měsíci.

Odstartovat svůj gastronomický orgasmus chutí můžete vždy od 17:25 při krátké degustaci a od 20:15 při dlouhé degustaci. Mezi delikatesami nebude chybět tatarák z pečené řepy, fermentovaná špalda, topinmabur, tuřín, pirohy s petrželovou omáčkou a mnoho dalších zdravých a bezmasých pochutin. Mlsné jazýčky pak jistě najdou uspokojení např. v nugátu, čokoládové pěně či v ořechovém cramble.

Je zde patrný akcent na české tradiční jarní potraviny, avšak v moderním neotřelém provedení. Proto si příležitost toto speciální vegetariánské menu ochutnat rozhodně nenechte ujít. „Menu se bude měnit dle aktuálních sezónních surovin. Každé období nabízí širokou škálu možností. Osobně se těším na červen, kdy začínají jahody, třešně, hrách a neuvěříte, jak chutná zralé rajče,“ dodává executive chef Štěpán Návrat. Čtyřchodové menu stojí 899 Kč a začíná vždy od 17:45, zatímco menu o 6 chodech startuje ve 20:15 a jeho cena je 1299 Kč.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.