Sociální sítě
Nahoru

Centropol a Ekotechnik: ocenění za fotovoltaiku

Společnost Centropol, spolupracující s firmou Ekotechnik, byla včera na slavnostním vyhlášení výsledků 21. ročníku žebříčku “100 obdivovaných firem ČR”, kterou pořádá Sdružení CZECH TOP 100, oceněna za edukaci a propagaci fotovoltaických řešení pro právnické osoby.

Aleš Pospíšil z Centropolu (uprostřed) a Tomáš Korostenský, zástupce společnosti Ekotechnik (vpravo) s oceněním, předaným Janem Stružem, předsedou sdružení Czech TOP 100.

Společnosti přicházejí s řešením, které umožní právnickým osobám využívat tento zdroj energie bez dotací a zároveň čerpat výhodný úvěr bez nutnosti vlastního kapitálu. Zatímco fyzické osoby mohou využívat dotace s návratností pořízení fotovoltaických zařízení do 10 let, dotace na stejná řešení jsou pro právnické osoby složité, navíc s nejistým výsledkem. Prosazované řešení je ekonomickou výhodností srovnatelné s dotovaným řešením pro fyzické osoby, CZECH TOP 100 navíc oceňuje snahu obou firem přispívat k udržitelnému rozvoji a k odpovědnému přístupu k životnímu prostředí.

Fotovoltaika je díky řešením Centropolu a Ekotechniku daleko blíže běžným uživatelům i firmám

Ocenění nás těší. Nový projekt výrazně obohatí především firemní zákazníky, kteří budou moci využívat zelenou energii v mnohem větším rozsahu, než tomu bylo dosud. Ocenění potvrzuje, že jdeme správným směrem, je pro nás povzbuzením k dalším inovačním aktivitám,” uvedl na slavnostním vyhlášení výsledků “100 obdivovaných firem ČR” v Obecním domě v Praze manažer vnějších vztahů Centropolu Aleš Pospíšil. „Spolupráce s Centropolem nás přibližuje k většině zemí vyspělého světa. Trh bude přehlednější a srozumitelnější, méně zatížený dotovanými výkupními cenami,“ vysvětluje Tomáš Korostenský, generální ředitel společnosti Ekotechnik.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.