Sociální sítě
Nahoru

Luxusní dovolená za luxusní peníze

Říká se, že na dovolené se nemá šetřit. Každý si pod tím představí něco jiného. Někomu postačí vyměnit břehy našich rybníků za moře v Chorvatsku či Řecko, jiní ale touží po exotice. Pokud patříte, jak se říká, mezi horních deset tisíc a není vám zatěžko vydat za dovolenou statisíce, čtěte dál.

Stále častěji se setkáváme u svých známých a kamarádů s tím, že dávají přednost dovolené připravené na míru. Mnozí z nás si řeknou, že to pak není žádné dobrodružství, ti druzí se ale těší jako malé děti. Nemusí se o nic starat, prostě si jen sbalí kufr a odletí na dovolenou. Kam?

Dubai – město zázraků a ráj shopaholiků

Z obyčejné pouštní vesnice se stalo velkoměsto s mrakodrapem Burj Khalifa. Jako dopravní prostředek tu slouží velbloudi stejně jako Ferrari. Z bankomatů se sype zlato. Nakoupit můžete na tržišti i v luxusním obchodě.

Dubaj je město plné kontrastů. Na své si přijdou úplně všichni. Kromě toho, že si do sytosti užijete nakupování, dobře se tu najíte. Nesázejte ale na luxusní restaurace. Kdo si chce opravdu pochutnat, měl by se poohlédnout v chudších částech města. Začínáte žít spolu s nastupujícím soumrakem? Bary a kluby jsou vám otevřeny dokořán. Výběr je široký a neplatí zde zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti.

Maledivy – ráj v Indickém oceánu

Křišťálově čistá voda, jemný písek, lehátko na pláži se slunečníkemSem se jezdí za odpočinkem, šnorchlováním, koupáním i památkami. Zavítejte i do hlavního města jménem Male.

Navštivte hrobku Mohammeda Thakurufaanu, národního hrdiny, který zemi osvobodil od nadvlády Portugalců. Zajděte na rybí i ovocný trh. A co takhle návštěva největší mešity, která je určena pro víc než 5000 lidí a najdete ji na seznamu Světového dědictví UNESCO?

Mauricius

Tropický ostrov uvnitř Indického oceánu, který vás pohltí a navždy bude mít své místo ve vašich vzpomínkách.

Největším lákadlem pro turisty jsou zdejší luxusní resorty. Kdo nemá hluboko do kapsy a žije luxusní život, ten už určitě byl na Maledivách.

Velkým lákadlem jsou pro turisty nejdražší známky na světě, které jsou vystavené v hlavním městě Port Louis. Celý ostrov lemuje korálový útes. Flic and Flac je nejkrásnější zdejší pláží. Vyzkoušet musíte i zdejší kuchyni. Budete mile překvapeni. Dokonale připravená ryba a jiné mořské plody, čerstvé ovoce jako zákusek.

Dobrodružné povahy se jistě vydají do džungle vidět na vlastní oči divokou přírodu a mnoho exotických rostlin a zvířat.

Nejlepší dobou, kdy letět na Mauricius, je říjen až květen. Panují zde letní teploty, fouká jen slabý větřík, počasí je celkově klidné.

Seychely

Souostroví v Indickém oceánu, na východ od Afriky. Odpočinek ve stínu palem, bělostné pláže, slunce, přímořský život.

Nejkrásnější pláže jsou na ostrově La Digue, zašnorchlujte si v zátoce Anse Lazio, pozorujte západ slunce z pláže, Navštivte Národní park Vallée de Mai. Obdivujte krásu lagun i podmořský svět.

Mezi nejoblíbenější pokrmy patří grilovaná chobotnice, ryby na tisíc způsobů, kokosové mléko a rýže. Zdejší kuchyně kopíruje obyvatelstvo. Kreolská jídla se připravují podle receptů francouzských kuchařů s nádechem orientu.

Seychely se těší obrovskému zájmu turistů a staví na něm i ekonomiku země. Ať se vydáte kamkoli, služby budou vždy na jedničku.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Moře

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.