Sociální sítě
Nahoru

Brněnský hotel Anybody: ubytování ve stylu slavných filmů

Brněnský hotel Anybody je ojedinělým konceptem, designem a přístupem k hostům unikátní nejen v měřítku České republiky, ale také v tom globálním. Provoz zahájil 1. ledna 2019 otevřením prvních pěti pokojů, spuštěním dalších pěti pokojů v sobotu 15. června 2019 dosáhne plánované plné kapacity 10 pokojů.

Nejsou to ohromující počty z hlediska kvantity, pozoruhodnost Anybody však tkví v něčem úplně jiném: jde o hotel určený párům, které se na jednu noc ocitají v jiném světě a v jiných rolích. Každý pokoj je totiž unikátní svým vybavením a ztvárněním, jemuž byl předlohou vždy jeden film z období 60. let minulého století. Hosté se tak převtělují do postav inspirovaných ikonickými snímky zlaté éry kinematografie, jakými jsou Zvětšenina, James Bond: Goldfinger, Snídaně u Tiffanyho nebo Muž z Acapulca. Slouží jim k tomu funkční rekvizity, audio scénáře namluvené herci z Národního divadla Brno, kostýmy a další gamifikační prvky.

Proto říkáme, že Anybody je z 20 procent hotel a z 80 procent intenzivní zážitek, jenž propojuje pohostinnost, umění a lidskou zálibu v hraní her,“ říká autor hotelu Anybody a jeho spolumajitel Adam Vodička. Na tvorbě konceptu hotelu pracoval 15členný autorský tým kreativců čítající například scénáristu, scénografa, psychology, vývojáře i gaming expertku. Hotel Anybody je v Brně umístěn ve třetím patře paláce Opata žďárského kláštera, památkově chráněné barokní budovy, která stojí na historickou atmosférou prodchnutém Zelném trhu. Donedávna nepoužívaný dům z 16. století v roce 2018 prošel rekonstrukcí a stal se tak ozdobou náměstí. Najdete v něm gastronomické podniky, hodnotný freskový sál či velkou vertikální zahradu.

Společně s druhou polovinou pokojů se 15. června v Anybody spouští také anglická verze scénářů, hotel se tím otevře návštěvníkům z ciziny. Anybody je unikátní i systémem odbavení hostů, který je plně elektronický, a to díky automatické recepci, kde se host ubytuje zadáním údajů do vstupního on-line kiosku. Herní scénář, stejně jako hudbu či intenzitu a barevnost osvětlení pokoje, ovládáte tabletem. Pokud potřebujete poradit, jednoduše zvednete telefonní sluchátko, na jehož druhém konci se vám ozve teleconcierge. Na snídani si ráno zajdete do jednoho ze čtyř podniků na Zelném trhu, nebo do bistra 4pokoje. „Za prvních pět měsíců provozu hotel navštívilo více než 600 párů, velké množství z nich je přímo z Brna. Často nám po pobytu píší dlouhé e-maily, kde nám popisují, že díky nám společně prožili něco úplně nového,“ dodává Adam Vodička.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.