Sociální sítě
Nahoru

Hodinářská ikona Breguet na pražském veletrhu SEW

Šestý ročník výstavy SEW se ponese v tak trochu jiném duchu. Nejenom, že se bude konat vůbec poprvé Praze, a to v oblíbeném paláci Žofín, ale přilákal daleko větší množství velkých jmen. První ikonou, která jednoznačně dokáže vzbudit patřičnou pozornost publika a hodinářských nadšenců je bezpochyby Breguet. Bude to navíc vůbec poprvé, co se tato celosvětově respektovaná manufaktura, s historií píšící se od roku 1775, představí na privátní hodinářské výstavě ve střední Evropě.

Výstava SEW skvěle zapadá do nového konceptu uskupení Swatch Group, které letos poprvé po mnoha letech vynechalo populární show jménem BaselWorld. Sázka na privátní lokální expozice a na výstavy otevřené veřejnosti se tak ukazuje jako daleko zajímavější a pro sběratele příjemnější, protože si mohou jednotlivé novinky prohlídnout detailně a v klidu. Ve spolupráci s tradičním Klenotnictvím Dušák jsou zajištěny nejenom modely, které si v Čechách odbydou svou premiéru, ale také zajímavé komplikované modely současné produkce, jež představí přímo zástupce společnosti Breguet.

Chybět by neměl ani nedávno odhalený Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395 v růžovém zlatě, který zaujme nejenom svým abnormálně útlým profilem, ale také svou komplikovaností. Uvnitř 41mm pouzdra totiž pracuje unikátní strojek s platinovým rotorem, který dodává energii až na 80 hodin chodu po odložení. O přesnost se pak stará tourbillon s křemíkovým vláskem.

Výstava proběhne 19. a 20. října 2019 v Paláci Žofín. Praha se tak na dva dny stane centrem všech milovníků hodinek. Vstupenky jsou již v prodeji.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.