Sociální sítě
Nahoru

Umění a design v Krallerhofu

Nedostatek nápaditosti a touha po tvořivosti se místní rodině Altenbergerů v salcburském středisku Leogang upřít nedá. Tam, kde kdysi stával malebný statek, se dnes totiž rozléhá luxusní pětihvězdičkový resort, který se řadí těm nejvyhledávanějším v Rakousku. Zvenčí připomíná spíš tradiční alpské stavení, ale uvnitř objevíte více než 500 exemplářů soudobého umění.

Unikátní kousky ze skla, kamene či z toho nejvybranějšího dřeva zdobí nejen všech 124 hotelových pokojů, ale i restauraci, wellness areál a dokonce i bazén a odpočívárny. „Veškeré pokoje jsou temperovány tak, aby vyvolávaly naprostý pocit pohody,“ komentuje své dílo vídeňský umělec Tony Waltinger, který se pod celý projekt hotelového traktu podepsal.

Originálním designem vyniká především třiadvacet velkoryse pojatých suit, jejichž velikost se pohybuje od 70 až do 120 m², v nichž umělec vytvořil symfonii z tradice, světla a moderního umění. Nesmírně vkusně zde spojil prvky Orientu a západních zemí, čímž propůjčil každé místnosti vlastní, zcela individuální ráz.

Poloha samotného hotelu snad ani lepší být nemůže. Komplex se rozkládá uprostřed světa hor, v regionu Saafelden Leogang, který patří k jednomu z nejromantičtějších míst rakouských Alp. V bezprostřední blízkosti navíc najdete celou řadu perfektně udržovaných a mistrovsky designovaných golfových hřišť.

Vyzkoušejte třeba Golf Club Urslautal, přátelskou osmnáctku s parem 71 a délkou 5 967 metrů, jenž patří k těm vůbec nejkrásnějším. Okouzlí vás nejen vynikající servis a přátelská atmosféra hřiště, ale především nádherné horské scenérie a fascinující kulisa Hochkönigu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.