Sociální sítě
Nahoru

Úpadek Broadwaye? Více než desítka představení má předčasnou derniéru

Investoři, kteří jsou propojeni s proslulou Broadwayí, letos pravděpodobně ztratí více než sto milionů dolarů kvůli předčasným derniérám desítek představení. O některé divadelní inscenace je totiž malý zájem.

Fanoušci Broadwaye čelí v poslední době docela nemilým událostem. Další dvě inscenace byly totiž nuceny oznámit předčasné derniéry. Jedním z nich je známé představení Pretty Woman, které předčasně skončí 18. srpna a v pátek dojde k poslednímu úklonu herců hry Frankie and Johnny in the Clair de Lune, a to měsíc před plánovaným koncem.

Podobných zpráv o předčasných derniérách se přitom v poslední době objevilo více. Až devět představení z Broadwaye letos skončilo v červených číslech, další tři skončí s nulovým ziskem a jen těsně pokryjí své náklady. To znamená, že celkem dvanáct divadel zůstává během několika týdnů zcela opuštěných. Takovou situaci Broadway už dlouho nezažila. Loni si podobnou krizí prošly pouze čtyři inscenace.

Zdá se, že po loňském rekordním boomu zažívá Broadway krizi. Ceny vstupenek se propadají, jelikož trh je dle odborníků přesycen. To znamená, že investoři budou muset počítat se ztrátou až 111 milionů dolarů, přičemž stovky umělců, manažerů a hudebníků budou tvrdě bojovat o práci.

Producenti tak musí vymyslet, jak z této situace ven. Snad se jim brzo podaří uvést další výborné a úspěšné inscenace a věhlasnou Broadway opět pozvednout na místo, kam patří.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.